tökéletes falak

2020.07.24. 20:07

A jó végeredményhez tökéletes alapozás kell

Kodácsi Bálint szobafestő szerint az a legjobb megoldás, ha egy falon tapétacsíkok is vannak.

Fotó: Kodácsi Bálint-archív

Manapság a költözés együtt jár a festéssel még akkor is, ha nem kell túl sokat újítani egy lakáson. – Nem csak költözéskor szokták az emberek igénybe venni a szolgáltatásainkat, sokszor csak frissítő festés, vagy egy megunt szín cserélése miatt is megkeresnek minket – mondta el a Napló érdeklődésére.

– Típus tekintetében nagyon megoszlanak az arányok, egyformán szoktunk járni panel-, társas- és kertes házakhoz – tette hozzá.

Tökéletes falak

Nem egyszerű az, hogy a megrendelő igényei maximális kielégítést nyerjenek. – Manapság nem lehet konkrétat mondani arra, hogy melyek a legelterjedtebb színek, kedvelik a sötét és világos árnyalatokat egyaránt, sok esetben keverve azokat – jelentette ki a szobafestő.

– Gyakran választanak világos szín mellé egy színes, eltérő árnyalatú kombinációt, így középszínekkel dolgozunk, hatalmas a kereslet a fehér falak iránt is – folytatta. – A folyamatok, amiket végre kell hajtani, a glettelés, csiszolás, mélyalapozás, alapozó- és fedőfestés. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény, tudni kell kezelni az alapot – emelte ki. – Új felületen könnyű dolgozni, a régiek esetében el kell távolítani a felpúposodott részeket, így a felújítást követően ugyanazt kapjuk mindkét esetben. A lényeg, hogy az alapmunka tökéletes legyen – hangsúlyozta. – Nem tudunk minden megrendelést elfogadni, a távolságok miatt, ami a legnagyobb – és egyetlen – problémát okozza a szakmánkban – mondta.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában