tökéletes kisállatok

2020.07.31. 13:20

A halak és a tengerimalacok is népszerűek a gyerekeknél

Előnyben részesítik a rágcsálókat és a halakat manapság, de a hüllők is nagy népszerűségnek örvendenek.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Napjainkban az emberek nagyon sok okból vásárolnak lakásukba olyan kisállatot, amely nem igényel túl sok törődést.

A különféle színes halak hatalmas akváriumban tartva a kevés szabadidővel rendelkező, dolgozó emberek állatai, a kisebb rágcsálókat a gyerekeknek vásároljak, míg az extrém dolgokat kedvelők hüllőkkel dobják fel az otthonukat. – Kisállat-kereskedésünkben rengeteg állat megtalálható, de cáfolom azt az állítást, hogy a „díszállatok” nem igényelnek minimális törődést sem – válaszolta a Napló kérdésére Tóth Ádám kisállat-kereskedő.

Rágcsáló gyerekeknek

– Tengerimalacot és hörcsögöt szoktak a kicsiknek vásárolni, hiszen akkora odafigyelést és törődést nem igényel ez az állat, mint egy kutya vagy macska – mutatott rá a kisállat-kereskedő. – A rendszeres etetéssel és simogatással a gyerekek egyfajta felelősséget tanulhatnak, és megtapasztalják, milyen az állatok iránti szeretet és kötődés, emellett pedig egy szép szőrű, tarka kis rágcsáló édes dísze lehet a lakásnak – tette hozzá.

A halak évek óta az otthonok gyönyörű kiegészítői. – Színességük és változatosságuk miatt szokták őket vásárolni, feldobják egy átlagos szoba vagy nappali kinézetét, és relaxációt nyújtanak egy hosszú nap után – jelentette ki Tóth Ádám. – A csapból folyó víz klóros, emiatt szűrt vagy tisztított vízzel kell feltölteni az akváriumot, és ügyelni kell az algásodásra – emelte ki.

Extrém különlegességek

– Pókok, madarak és hüllők is találhatók az extrém, keresett állatok listáján – részletezte a kisállat-kereskedő. – A pókok és hüllők azok a kedvencek, melyek nem igényelnek túl sok időt és törődést. Megfelelő hőmérséklet és élelem szükséges számukra, a gazdájukhoz különösebben nem kötődnek, de szép kiegészítői lehetnek egy szobának vagy nappalinak egy­aránt – osztotta meg. – Az, aki kedveli ezeket a fajokat, a látványon kívül örömmel tanulmányozza a viselkedésüket is, ám egy társasházban nem örömteli a tudat a többi lakó részére, ha a szomszédjuk egy pitont tart – fűzte hozzá.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában