segít a debreceni fodrász

2020.03.24. 19:23

Otthoni hajápolás: nagyon nem mindegy, mit és hogyan csinálunk

„A hibák többsége a hozzáértés hiányából adódik és a nem megfelelő eszköz használatából.”

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Bezárt üzletek, rövidebb nyitvatartások, üres szépségszalonok, fodrászüzletek: de vajon hogyan tarthatjuk így formában magunkat, mi lesz a megszokott külsőnkkel? Bereczki Andrea fodrásszal beszélgettünk az otthon maradás „hátrányairól”, valamint arról, hogy a vendégek milyen kérésekkel érkeznek a Csapó utcai bevásárlóközpont fodrászatában dolgozókhoz.

Fotó: Molnár Péter

A hajszobrász szerint az emberek hozzáállása nagyon változó a jelenlegi járványhelyzethez, a vendégei között is akadnak olyanok, akik félnek a vírustól, de azokból sincs hiány, akik egyáltalán nem tartanak a fennálló körülményektől. Ma már, aki teheti, az otthon maradás mellett dönt, unalmában pedig sok mindenre „képes” az ember: többen műkörmösnek, fodrásznak állnak. – Idősebbek és fiatalabbak is járnak hozzám, az elmúlt napokban a legtöbben hajvágást, hajfestést kértek. Bizonyára sokan tartanak attól, hogy hamarosan bezárnak azok az üzletek is, amelyek még jelenleg nyitva lehetnek, így az „utolsó simításokat” mihamarabb szeretnék a vendégek, ha elvégeznénk rajtuk – kezdte lapunk tájékoztatását.

Hajápolási praktikák

Az otthonlét ideje alatt sokszor olyan dolgokba is belekezdünk, amikhez egyáltalán nem értünk, éppen ezért Bereczki Andrea elmondta a Napló kérésére, hogy mik azok a dolgok, amelyeket felejtsünk el, ha a frizuránkról van szó.

Az interneten megannyi házi haj­ápolási praktikát találhatunk, azonban ezek többsége inkább árt a hajunknak, így jobb őket figyelmen kívül hagyni.

– Az otthoni hajfestést senkinek sem ajánlanám, egy fodrászkellékesben megvásárolt hajfesték nem biztos, hogy csak világosítja a hajunkat, hamar tönkre is teheti, vagy akár a benne lévő szőkítőpor végett allergiás reakció is felléphet. A jelenlegi helyzetben nem az a legfontosabb, hogy lenőhet két centit a hajunk, inkább más módon segítsük hajkoronánkat a megújulásban, hiszen időnk van bőven – hangsúlyozta.

Ritkább hajmosás

– Az otthoni élesztős, tojásos hajpakolásokat felejtsük el, inkább engedjük, hogy pihenjen a hajunk, hajhagymáink. Az otthon maradás alatt rakjuk el a hajvasalónkat, hajgöndörítőnket a szekrényünk mélyére, nincs szükség rájuk. Ha valakinek könnyebben zsírosodik a haja, és folyton azzal küzd, hogy naponta, kétnaponta kell mosnia, akkor ez az idő most tökéletes arra, hogy átszoktassa haját a ritkább hajmosásra. Az már nagyon jó, ha kibír 3-4 napot a frizuránk mosás nélkül, de ehhez az kell, hogy elhagyjuk egy kis időre a direkt hajápolást – fűzte hozzá.

Fotó: Molnár Péter

A fodrász felhívja mindazok figyelmét, akik frizuraigazítással szeretnék elütni az időt: ne tegyék! Ugyanis nem egy fodrász találkozott már olyan otthoni megoldással, amit még a borbély sem tudott egyből helyrehozni.

„A hibák többsége a hozzáértés hiányából adódik és a nem megfelelő eszköz használatából: vizesen nagyon ritkán vágunk hajat, a papírvágó ollót pedig örökre felejtsük el, ha a frizuránkról van szó”

– nyilatkozta.

Nagy Emese

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában