Verseny

2024.02.03. 08:44

Debreceni kötődésű csapat is bekerült A Dal 2024-es mezőnyébe

Az Andalgó nevű formációt Léhárt Míra, Polgár Patrik és Magyar Marcell alkotja, fülbemászó zenével hódítanák meg a zsűri és a közönség szívét.

Haon.hu

Az Andalgó nevű formáció is bekerült a legjobbak közé

Forrás: Facebook / Andalgó

Kialakult A Dal 2024 mezőnye, miután a szakmai zsűri kiválasztotta azt a 40 szerzeményt, amelyeket február 10-től szombatonként, élő showműsorban láthatnak a nézők a Dunán - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

Az összegzés szerint minden eddiginél több, 60 produkció megmérettetésével vette kezdetét a magyar dalok versenye. A Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűri választotta ki az élő show produkcióit. A 40 előadó, illetve zenekar profi szakmai háttértámogatással mutatkozhat be A Dal 2024 színpadán. Az ítészek a döntést a zene minősége, a szöveg minősége, valamint a zene-szöveg kapcsolata - ahogy Ferenczi György fogalmaz: a dal szentháromsága - alapján hozták meg, továbbá fontos szempont volt, hogy a versenyzők megállják a helyüket élő adásban.

Szandi kiemelte, hogy nagyon tehetséges énekesek és zenészek jelentkeztek. Egri Péter szerint fantasztikus stílusbeli rétegződés figyelhető meg a mezőnyben, minden könnyűzenei műfaj képviselteti magát: lírai, nagyívű dalok, rock, swing, jazz, pop nóták. Németh Alajos Lojzi a zsűri felelősségét hangsúlyozta, miszerint építő kritikákkal fejleszteni tudják a produkciókat és segíthetik az előadókat.

Ezeknek az előadóknak szurkolhatunk

A Dal 2024 élő showműsorába továbbjutott versenydalok között van a debreceni kötődésű Andalgó - Vigyen a szél, Arcidra - Egészben kell, Bradics Jácint - Miért félnék álmodni, a Bterv - Menjek vagy maradjak, Csintalan Márk - Számítottam Rád, az EVERFLASH - Nyisd ki a szemed!, Fekete Mátyás - Látom már, FLUIDIA - Miről szól ez a dal?, Galambos Péter - Ott marad, Györfi Anna & Kéméndi Tamás - Titkaim, HellóPisti - Elbújnék, HERE WE ARE - Együtt egyedül, Jazztelen - Kezeket fel, Jósa Tamás - Két szív, Juhos Zsófi & Patocska Olivér - Ma szerettem beléd, Junkies - Királyi többes, Kocsis Tibor - Egy életen át, Kollányi Zsuzsi - Új érzés, Kökény Dániel - Ugyanaz a ház, László Evelin - Legényes, Liana - A háztetők felett, LILy - Csalódás voltál, Magidom - Esendő halandó, MattSet - Veled álmodnék, MYRA MONOKA - Így Alakult, Name Project - Nekem, Negál - Nem lehetek más, OliverFromEarth - Annak idején, Patai Anna - Gondold át, Phoenix RT - Félszavak, Pink Dragon - Kánaán, PINKERS - A nap süssön ki, Quack - Sosem elég, Roy Galeri - Kiáltás, Sugarloaf - Nászinduló, Szabó Ádám és Szabó Jennifer - Kismadár, Szalma Annamária és Telek Attila - Százszor is, Szelina - Hazatért, Szinnyai Dóri - Igennel felel és Szirtes Dávid - Emelem poharam című szerzeménye.

A közlés szerint szombat esténként a Duna showműsorainak házigazdái, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre várják nézőket. A versenyzők már gőzerővel, a zsűritől kapott első visszajelzések tükrében készülnek a válogató adásokra. A továbbjutó dalok az elődöntőben crossover feldolgozásban, míg a döntőben szimfonikus verzióban hangoznak el a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében.

Óriási a tét

A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2024” cím mellett egy teljes lemez elkészítésére nyer lehetőséget - beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat - a nemzetközi Hansa Studiosban. Korábban olyan világsztárok rögzítették ott albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

A Dal 2024 adásai február 10-től szombatonként 19:35-kor kezdődnek a Dunán.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában