:o

2023.11.04. 10:23

„Elképedve néztük mindnyájan” – mi húzott el a debreceni temető felett mindenszentekkor?

A különös égi jelenséget többen is megfigyelték november elsején.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Különös égi jelenséget szúrtak ki a debreceni temető látogatói november elsején, az esetről a Debrecenben Hallottam nevű Facebook-csoportban jelent meg bejegyzés, és a BorsOnline is írt róla.

Ha egyedül vagyok, nem merem megosztani, de négyen voltunk, elképedve néztük mindnyájan. Fotóztuk, videóztuk, de semmi nem látszik belőle. A Nagygöncöl irányából kb.30 csillagméretű és színű »valami« nyílegyenesen, egymástól teljesen egyforma távolságra, libasorban, nagy sebességgel haladt délkeleti irányba, majd hirtelen egyesével eltűntek a semmiben

– részletezte a posztoló, mit látott azon a délutánon.

Mint azt a lap írja, a kommentelők igyekeztek megnyugtatni, hogy valószínűleg nem UFO-t láthatott, hanem a Starlink műholdserege állhatott a dolog mögött. A műholdprojektet a SpaceX űripari cég indította el a globális internetszolgáltatás érdekében: 2027-ben a tervek szerint a Starlink 42 ezer műholdja is fog internetet szolgáltatni az egész bolygó körül, lefedve a netre jelenleg rá nem kapcsolt térségeket is.

Ahogyan arról korábban már írtunk, a Starlink-műholdak követésére még egy külön weboldalt is létrehoztak, amelynek segítségével bárki megnézheti, mikor ér egy eszköz a saját városa közelébe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában