Ez mégis mi a szösz?

2022.10.12. 12:21

Csak kevesen találják ki elsőre, mi látható a fotón! Annyit segítük, hogy Nagyhegyesen készült!

Gyümölcshéj mikroszkóp alatt? Eddig nem ismert vírus? Egy rég kihalt állatfaj maradványai? Esetleg fény az alagút végén?

Ember legyen a talpán, aki első ránézésre megmondja, mégis mi lehet ez a fura dolog a képen. Nem igazán hasonlít semmihez sem, holott szabad szemmel naponta láthatunk, így bizony fejtörést okozhat. 

Eszünkbe juthatnak az iskolai biológiaórák, ahol talán a mikroszkópba nézve találkozhattunk ilyesmivel. Ez azonban jóval nagyobb dolog annál, mint ami ráfér egy tárgylemezre. Vagy elég arra gondolni, hogy a koronavírus-járvány alatt sok olyan képet láttunk, ami ilyesfajta alakzatokat mutatott a vírusok szerkezetéről. Viszont ez sem helyes válasz. 

Forrás: Facebook / Hajdúsági Csillagászat

Az igazság az, hogy a Földön - szerencsére - nem is található meg ez a dolog, hiszen a fotót egy naptávcsővel készítette a Napról Buczi Zoltán, a hajdúböszörményi Hajdúsági Csillagászat csoport egyik tagja még október 2-án Nagyhegyesről. 

Erre a válaszra számítottál?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában