Kulisszatitok

2021.11.29. 19:39

Sárközy Ákos helyi ízekkel kedveskedik debreceni barátainak

A Michelin-csillagos séf szerint ha igény van rá, akkor bátran próbáljunk ki új ízeket karácsonykor!

Fotó: Sárközy Ákos-archív

Borvacsorát adott egy debreceni étteremben a közelmúltban Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf. A többfogásos vacsora után elárulta a Hajdú-bihari Naplónak, mit gondol a különféle régiók ételeiről. Mindemellett arra is választ kaptunk, melyek számára a legkedveltebb ünnepi fogások.

Mint megtudtuk, az országosan elismert séf többször járt már Debrecenben, számtalan ismerőse és barátja él a környéken. Így nem is kérdés, hogy ismeri a helyi finomságokat: de vajon, hogyan vélekedik róluk? – Azt gondolom, magyarként a különféle régiók konyháját megmutatni szuper dolog. Budapesti séfként igazi felüdülés számomra, hogy lehetőségem van megízlelni az egyes térségek helyi legjobb alapanyagait, elsajátítani a receptúrát. Szokásom ezeket beépíteni a saját konyhámba. Ezáltal tudom megmutatni a saját vendégeimnek, hogy nem csak Budapest-orientált az ország.

„Sokszor van, amikor debreceni barátokat fogadok a vendéglőmben, hogy a számukra legkedvesebb helyi ízeket, ételeket készítsem. Szándékosan olyan, általam újragondolt menüvel rukkolok elő, amivel nekik tudok kedveskedni”

– mondta.

Tengeri hal, marhahús

Mint megtudtuk, Sárközi Ákos szereti a tradicionális magyar ételeket, mégsem ezeket – halászlé, töltött káposzta stb. – fogyasztja az ünnepek alatt. Többször készíti az imént említett fogásokat év közben, ezért a decemberi időszakban inkább marhahúsra, tengeri halakra esik a választása. – Kedvelem az egyszerű ételeket, pontosan ezért is gondolom, tökéletes választás egy egyben sült hús – nyilatkozta. Hozzátette, szilveszteri mulatság nem létezik számára lencseleves nélkül. Nem tart igényt kaviárra, drága alapanyagokra. Úgy véli, akár egy ínycsiklandozó debreceni páros kolbász idén jó választás lehet.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában