Humorral az egészségért

2021.08.04. 12:23

Debrecenben járt a hétvégén Győrfi Pál

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az egyik leggyakrabban látott közszereplővé vált az elmúlt másfél évben.

20210708 Debrecen Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Napló-archív

Mondhatni, nem telik el úgy nap, hogy ne tűnne fel többször a tévéképernyőkön, az újságok hasábjain és megannyi utcai plakáton. Mint megtudtuk, az élete egyik napról a másikra változott meg, a szóvivő a hétvégén Debrecenben járt, a Napló érdeklődésére beszélt arról, hogy miként élte meg a hirtelen jött népszerűséget. – A koronavírus-járvány első hullámának elején kértek fel arra a feladatra, hogy szerepeljek a vírussal kapcsolatos lakossági videókban – ez számomra óriási öröm és megtiszteltetés volt, de akkor még nem sejtettük, hogy meddig fog tartani ez a folyamat – fogalmazott.

Soha nem gondoltam volna, hogy ez egy ilyen hosszú médiaszereplés lesz, már másfél éve tart.

Mindenesetre remélem, hogy én is hozzájárultam ahhoz, hogy Magyarország sikeresen megbirkózott – rögtön az első hullám idején – a vírusfenyegetéssel. Tavaly jöttek azok az erélyes lépések, amelyekre szükség volt, hiszen nem tudtuk, milyen veszéllyel állunk szemben. Úgy vélem, az üzenetem egyértelmű volt: " target="_blank" rel="noopener noreferrer">mindenki maradjon otthon! – ez a felhívás oly mértékben elért mindenkit, hogy a mai napig emlegetik az emberek. Nem ritka, hogy viccesen odaszólnak: „Nem tetszett otthon maradni” – jegyezte meg mosolyogva.

A remek humorérzékkel rendelkező szóvivőt ma már a gyerekek is úton-útfélen felismerik. Közös képet szeretnének vele készíteni, mivel sokszor a mesevideók úgy kezdődtek a YouTube-on, hogy Győrfi Pál „üdvözölte” őket. – A gyerekeknek van egy furcsa világképe, amiben a mese és a valóság nem különül el élesen, mondhatni, mesefiguraként tekintenek rám, ha összefutunk. Ebben a nehéz időszakban ez egy óriási eredmény, amit lehetőségként érdemes felfogni, és a jövőben kamatoztatni – mondta.

Mémek is készültek

Aki otthon van az internet világában, biztosan találkozott már néhány Győrfi Pál-mémmel, amelyeken maga a főszereplő is jókat kacarászik. – Sokan egészségileg és gazdaságilag is nehéz helyzetbe kerültünk, ezért mindvégig azt éreztem, szükség van arra, hogy néha mosolyogjunk.

A humor egyfajta gyógyszer is.

Amikor az első mémek megszülettek, egyáltalán nem vettem zokon, sőt, örültem, hogy végre van derű az arcunkon. Bízom benne, a járvány most már hamarosan véget fog érni, és a negyedik hullámot összefogással talán meg tudjuk előzni, ennek kulcsa pedig a védőoltás – mondta.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában