Nekünk a legszebb

2022.06.15. 10:08

Gazdag góljára is szavazhatunk az UEFA oldalán (videó)

Magyarország felhívta magára a futballvilág figyelmét: az angolok elleni 4–0-s győzelem után az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is a csoportja élén álló magyar csapatot ünnepli.

Az UEFA és a magyar labdarúgó-válogatott között az utóbbi évek ilyen-olyan büntetéseit figyelembe véve nem a legjobb a viszony, a száraz tények mellett azonban az európai szövetség hivatalos felületei sem mehettek el szó nélkül – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Nem is tették meg, sőt képgalériával ünnepelték a magyar válogatott Anglia elleni 4–0-s sikerét és váratlan Nemzetek Ligája-menetelését.

S mielőtt még azt gondolnánk, hogy ez a kötelező eljárás, azt azért szögezzük le: nem kapott minden keddi győztes hasonló reakciót az UEFA felületein.

Az európai szövetség minden Nemzetek Ligája-fordulóban négy találat közül szavaztatja meg a forduló gólját. Akár négy magyar találattal is megtölthették volna a videót, de be kell látnunk, ez azért túlzás lett volna.

Végül Gazdag Dánielét választotta a jelöltek közé az UEFA, aki Nagy Ádám indítása után a negyedik magyar gólt lőtte Wolverhamptonban.

Örülök neki, hogy ilyen szép gólt tudtam rúgni, nagyon jó labdát kaptam Ádámtól, utána már adta magát a szituáció, a kapus jött ki, félúton volt, nekem pedig a lábamon volt a labda. Nem először szerzek már ilyen gólt– jellemezte a találatot Gazdag.

A magyar játékos három riválisa az azeri Mahir Emreli, a holland Noa Lang és az exújpesti északmacedón, Enisz Bardi. Elismerjük, az övék sem volt csúnya találat, de számunkra nem kérdéses a választás. A szavazatot ITT lehet leadni Gazdag Dániel góljára.

Borítókép: A negyedik gól szerzője, Gazdag Dániel gólöröme a labdarúgó-Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia–Magyarország-mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában