Krimi

2023.03.08. 22:16

Galambtetemnek hazudta, az erdőben rejtette el csecsemője holttestét egy borsodi dajka

Élete végéig börtönbe kerülhet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mazur Mariia

Megölte, majd egy zacskóban dobta ki újszülött csecsemőjének holttestét egy borsodi nő. A 29 éves óvodai dajka terhességére későn derült fény, de azután sem ment nőgyógyászhoz, mindenki előtt titkolta, hogy várandós – írja a boon.hu.

Tavaly nyáron otthonában, a WC-n ülve szülte meg a babáját, a csecsemő feje a vízbe lógott. A nő ollóval vágta el a köldökzsinórt, majd miután megszülte, többször is földhöz vágta a babát, takaróba csavarta és a padlón hagyta.

Másnap egy zacskóba tette a holttestet, ismerősével autóba ült, és a becsomagolt holttestet Miskolc erdős, elhagyatott külterületén elrejtette.

Ismerősének azt hazudta, a zacskóban galambtetemek vannak.

Mint most a tárgyaláson kiderült, az újszülött élve született, és életben maradt volna, ha megfelelő körülmények között ellátják. Halálát keringés- és légzésleállás okozta.

Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Jelenleg letartóztatásban van, de húsz év börtönbüntetés vagy akár életfogytiglan is várhat rá – írja a Tények.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában