Krimi

2023.01.19. 05:00

Nyolcszáznál is több körözött személyt kapcsoltak le tavaly a rendőrök

Az eredményes munkáról Sulyok Viktor János rendőr ezredes, a BRFK Bűnügyi Főosztály vezetője számolt be január 18-án, a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 2022-ben elfogott körözött bűnözök között volt, akit embercsempészet, emberkereskedelem, kábítószer-kereskedelem, rablás, fogolyszökés, állatkínzás, kiskorú veszélyeztetése, testi sértés, míg másokat hivatalos személy elleni erőszak, lopás vagy csalás miatt akartak elfogni a hatóságok. 

Sulyok Viktor János rendőr ezredes
Fotós: Ladóczki Balázs / Forrás: Origo

Mint elmondta,  tavaly 807 embert fogtak el elfogatóparancs alapján, ezzel összesen 1061 körözési eljárást zártak le. Ennek az az oka, hogy több célszeméllyel szemben nem is egy körözés volt érvényben. A „csúcstartó” egy 16-szoros férfi. Két-két ember ellen kilenc, illetve nyolc körözés volt érvényben. Elfogtak három hétszeres, két-két hat-, illetve ötszörös körözöttet, míg négyszeres körözöttből 17-et kerítettek kézre. A felderítéseket a Célkörözési Osztály hajtotta végre, az elfogások egy részénél a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségét kérték.

Az elfogott személyek többsége férfi, szám szerint 675, míg a nők közül 132-en kerültek a listára.

Az elfogatóparancsok alapját képező bűncselekmények között szerepelt emberkereskedelem, kábítószer-kereskedelem, rablás, fogolyszökés, állatkínzás, kiskorú veszélyeztetése, testi sértés, hivatalos személy elleni erőszak, lopás és csalás is. A célszemélyekre váró börtönben eltöltött évek tekintetében egy ember esetében kilenc év embercsempészés miatt, két ember esetében hét-hét év fegyház kábítószer-kereskedelem miatt, és volt egy, akinek hat év nyolc hónapot kell börtönben ülnie embercsempészés miatt.

Az alábbi, YouTube-on megtekinthető videón néhány eredményes elfogás látható:

További érdekes adatokat olvashatnak az Origo cikkében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában