Kegyetlenség

2022.07.24. 05:46

Megrendítő felvétel: kis híján megöltek egy embert a nyílt utcán Budapesten

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a BRFK Életvédelmi Osztálya azzal a 20 éves, budapesti férfivel szemben, aki majdnem megölt az utcán egy nála idősebb férfit. A támadást egy autós is látta, a kamerája is forgott.

2021. július 10-én éjszaka egy VIII. kerületi szórakozóhely előtt ketten összeverekedtek. A 20 éves férfi

leütötte a 36 évest, majd a magatehetetlenül fekvő áldozata fejét tovább ütötte és meg is taposta.

A támadásnak a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság két szolgálaton kívül arra járó munkatársának közbelépése vetett véget. A támadó elmenekült, de a már riasztott józsefvárosi járőrök perceken belül elfogták a közelben.

Az idősebb férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Az életét csak a szolgálaton kívüli rendőrök közbelépésének és a gyors orvosi ellátásnak köszönhette. A támadást rögzítette egy autós fedélzeti kamera. A részlet, amit közzétettek, mutatja a brutalitást:

A nyomozók kiderítették, hogy a fiatal a rokonaival ünnepelt egy közeli szórakozóhelyen. Ahogy kijöttek, a részeg férfi több családtagjába is belekötött. Ezt látta az arra járó 36 éves férfi, aki megpróbálta leállítani a számára ismeretlen támadót, aki dühében kis híján megölte. A bűncselekmény idején 20 éves P. Gábort kihallgatása után a budapesti életvédelmi nyomozók őrizetbe vették. Azóta más bűncselekmény miatt már börtönbe került.

A BRKF munkatársai a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást lezárták. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el az ügyészeknek - írja az Origo.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában