Baleset

2022.02.17. 10:58

Kútba esett egy kisfiú Fejér megyében, súlyosan megsérült

A kútban nem volt víz.

Tizenöt méter mély, használaton kívüli kútba esett egy családi ház udvarán egy kisfiú Fejér megyében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebookon.

Azt írták, hogy egy kisfiú egy használaton kívüli gyűrűs kútba esett egy családi ház udvarán szerdán délután a Fejér megyei Előszálláson. A kútban nem volt víz, a nyílását pedig egy borostyánbokor nőtte be.

A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a borostyán gyökérzetét fokozatosan tépték fel, ügyelve arra, hogy a bokor ágai ne hulljanak a négyéves kisfiúra, akivel folyamatosan beszélgettek a mentésben részt vevők. A tizenöt méter mélyen lévő gyermekhez mentőkötéllel – kötélbiztosítás mellett – egy tűzoltó ereszkedett le, aki a mentőszolgálattal történt egyeztetés után, karjában tartva, magához ölelve hozta fel a felszínre a fiút, akit szintén a tűzoltók emeltek ki a kútnyílásból. A gyermeket súlyos sérültként mentőhelikopter szállította kórházba – írták a Facebookon az Origo cikke szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában