Időjárás

2021.12.23. 16:01

Fehér karácsony helyett ónos eső és melegedés várható pénteken

Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, a délnyugati országrészben lehetnek még szakadozások. Csütörtök estétől, késő estétől az északi megyékben vegyes halmazállapotú csapadékhullás kezdődik. Eleinte több helyen ónos eső előfordulhat, majd később eső lesz a jellemző.

Északkeleten havazás valószínű, amely péntek délelőtt fokozatosan havas esőbe, majd esőbe megy át, és szűnik. Péntek délután főleg a Dunántúl északi részén, este pedig a déli megyékben lehet számítani esőre.

A megélénkülő déli szél késő estétől sokfelé meg is erősödik, pénteken egy-egy viharos lökés is lehet. 

A legalacsonyabb hőmérséklet az esti órákban állhat be, ekkor +1, -6 fok valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Reggelre több fokot melegszik az idő, -1 és +10 fok közötti értékeket mérhetünk majd. Pénteken kora délután 2 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk, délnyugatról északkelet felé haladva számíthatunk a kisebb hőmérsékletekre.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!