Nagyon elkeseredett

2022.04.06. 18:10

Dobó Ágiék drámája: az ájulás szélén hallgattam a doktor urat

A magyar sztáranyuka a szűrések fontosságára szeretné felhívni az emberek figyelmét.

Dobó Ági ismét hangot adott annak, mennyire fontosnak tartja a szűréseket és a prevenciós vizsgálatokat. Ezek segítségével ugyanis hamar felderíthetők a problémák, amiket rögtön kezelni tudnak a szakemberek, és nagyobb a gyógyulási esély is – írja a Ripost.

„Újra és újra nyomatékosítsam azt, hogy mennyire hihetetlenül fontos a prevenció, vagyis a megelőzés, szűrésekre, vizsgálatokra járni” – kezdte instagramos bejegyzésében Ági. 

A sztáranyuka kisfiaival is jár vizsgálatokra, és az egyik rutin hasi ultrahangon derült ki, hogy Natanielnek két darab veleszületett veseköve van. Érthető módon nagyon megijedt a család!

„Nem volt vicces a helyzet, azonnal ki kellett vizsgálni, gasztroenterológushoz kellett fordulni, vérvételekre, és minden egyéb »apróságra« szükség volt. Miután az eredményei jók voltak, az jelentette a legnagyobb veszélyt, hogy a kövek elindulnak, és esetlegesen elzárják az epevezetéket” – fogalmazott a családanya.

„Oktatást kaptunk, mire kell figyelnünk, mik a jelei annak, ha nagy a baj, és mit kell tennünk. Soha nem felejtem el, ahogyan az ájulás szélén hallgattam a doktor urat, aki azt mondta, hogy, ha a vizelet sötét lesz, a széklet fehéredik, nincs más lehetőség: mentő azonnal, mert különben végzetes is lehet a baj”

– tette hozzá Ági, aki évente jár kontrollra a most 5,5 éves gyermekkel.

„Szemmel tartjuk a »kövecskéket«, mert tudjuk, hogy örökre nem maradhatnak. Ninit fiatal felnőtt korában biztosan meg kell műteni, mert hosszú távon daganatos megbetegedéshez is vezethetnek a kövek”

– magyarázta Ági.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában