HAON Sziréna

2018.02.27. 11:27

Vízsugárral, feszítő-vágóval küzdöttek a veszély ellen

Hajdú-Bihar - Szén-monoxid, felcsapódó lángok és autóbalesetek tarkították a tűzoltók hétfői munkanapját.

Hajdú-Bihar - Szén-monoxid, felcsapódó lángok és autóbalesetek tarkították a tűzoltók hétfői munkanapját.

Jelzett a szén-monoxid riasztó tegnap reggel Nagyhegyesen a Nyugati utcában. A tulajdonos a balmazújvárosi és hajdúszoboszlói tűzoltók kiérkezése előtt megkezdte az ingatlan átszellőztetését. A tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei a gázvezetéket átvizsgálták. A gázszolgáltató szakembere megállapította, hogy az égéstermék visszaáramlását a gázkészülékből a készülék meghibásodása okozta. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Hajdúszoboszló és Nagyhegyes között tegnap délelőtt. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a gépjármű vezetőjét átadták a mentőszolgálat munkatársainak, és elvégezték az autó ármtalanítását.

Fotó: Matey István

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt Hajdúböszörményben a Dorogi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a gépjárművek feszültségmentesítését. Az autókban utazók közül információink szerint senki sem sérült meg.

Személygépkocsi kapott lángra egy családi ház udvarán tegnap kora délután Hajdúböszörményben, a Debreceni utcában. A helyszínre riasztott debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. A gépjármű közelében levő házra a tűz nem terjedt át.

Tarló kapott lángra tegnap koradélután Biharugra közelében. A mintegy három hektáron égő avart, mely a közeli nádast is veszélyeztette, a komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el.

Teljes terjedelmében égett egy közel hétszáz négyzetméteres hodály Hajdúböszörmény-Pródon. A hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kifeszítették a kaput feszítő-vágó berendezés segítségével, majd megkezdték a tűz eloltását két oldalról, több vízsugárral. Az épületből kihoztak egy gázpalackot. A hodályban nagy körbálás szalmát is tároltak, amely szintén meggyulladt. A tűz átterjedt a fa tetőszerkezetre is. A tűzoltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Kéményben lerakódott korom izzott tegnap délután egy családi házban Mikepércsen, a Nagyváradi utcában. A helyszínen a debreceni hivatásos tűzoltók kéménygolyó segítségével eltávolították az izzó kormot, majd a kéményt kitakarították és annak használatát megtiltották. A lakás fűtése egyéb módon megoldott volt ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor – számolt be összefoglalójában a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tegnap szolgálatot teljesítő mentőknek is sűrű napja volt: 238 feladatot láttak el. A megyei rendőrség alábbiakról számolt be ma délelőtt honlapján: az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány öt személyt fogott el, közülük négyet tetten értek, míg egy főt körözés alapján kaptak el. A rendőrök húsz személyt állítottak elő, köztük kilenc főt bűncselekmény gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tizenkét esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!