haon-sportoldal

2009.01.05. 17:49

DVSC-Aquaticum-Békéscsaba kupameccs

<p>A helyszínen eldőlt, hogy a sérüléséből felépült Soós Viktoria még nem lép pályára. <DIA alt="DVSC-Aquaticum-Békéscsaba 2009.01.05." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_Aquaticum_B_k_scsaba_2009_01_05_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVSC-Aquaticum-Békéscsaba 2009.01.05." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.haon.hu/video/35910/dvsc-aquaticum-b--k--scsaba"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Miután a békéscsabaiaknak a második félidőben 9 percig nem sikerült gólt lőniük, így már idejekorán eldőlt a mérkőzéás végkimenetele. A meccs hajrájában mindössze az jelentett izgalmat, hogy megszületik-e a tíz gólos különbség a két csapat közt.

Az említett különbség meg volt, ám a csabaiak az utolsó pillanatokban 9-re faragták hátrányukat.

Bakó Botond: Kiváló védekezüsnk és helyenként nagyon szép támadójátékunk magabiztos győzelemhez vezetett.

Mátéffi Eszter: Papírforma eredmény született. Gratulálok és sok sikert kívánok a Debrecennek a folytatáshoz.

19 22

Végeredmény 29-20. Továbbjutott a Loki.

18 42

A félidőben Dvsc-Aquaticum-Békécsaba12-7. A várakozásoknak megfelelően óriási küzdelem zajlik a pályán, de a lelátón is felfokozott a hangulat, köszönhetően annak, hogy a vendégek köztudottan kemény védekezése nem egyszer durvaságba csapott át.

A debreceniek, rögtön a meccs elején vezetéshez jutottak, ám a vendégek 10 perc elteltével fordítottak.

Ezt követően Bakó Botond időt kért, ami megtette jótékony hatását ugyanis zsinórban öt gólt dobtak és egyet sem kaptak a Lokisták.

A félidőben magabiztos 5 gólos debreceni előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

17 48

A Magyar Kupa legjobb nyolc közé jutása a tét ezenn a mérkőzésen, mivel egy meccs dönt a továbbjutásról döntetlen esetén a vendég Békéscsaba a kedvezményezett.

 Kupameccsel indul az esztendő

Magyar Kupa-mérkőzéssel indítja az esztendőt a DVSC-Aquaticum együttese: Bakó Botond tanítványai hétfőn 18 órakor lépnek pályára a Hódos Imre-sportcsarnokban, ahol a Békéscsabát fogadják.

A debreceni lányok 2008 utolsó tétmérkőzésén, mégpedig a Vác ellen harcolták ki a továbbjutást a sorozatban – ekkor kerültek a legjobb tizenhat közé –, január 5-én pedig a legjobb nyolc közé lépés a tét. Egyetlen találkozón dől el, melyik gárda jut tovább, s amennyiben e meccs döntetlennel végződik, a vendégek a kedvezményezettek, azaz ők várhatják a folytatást.
A két csapat már találkozott a 2008/2009-es bajnokságban a cívisvárosban: 27–23-ra végződött az a mérkőzés, s a Loki nyert, de nagy küzdelemre késztette a hazaiakat a békéscsabai együttes.

Ezúttal is izgalmas csata várható, noha a Mátéfi Eszter irányította alakulat „csupán” hetedik a bajnokságban, míg a DVSC-Aquaticum a második (tegyük hozzá, hogy a debreceni kézisek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az éllovas Győr).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!