haon-sportoldal

2009.01.06. 16:36

DEKE: hazai bajnokik zsinórban

<p>Debrecen (HBN – K. Sz.) – A DEKE NB I A csoportos kosárlabdacsapata január 7-én, szerdán 18 órától a Dombóvár együttesét fogadja az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.</p>

A vendégcsapat már-már védjegyévé váló módon erős légiós kontingenssel és némi hazai erősítéssel oldja meg a keretépítés feladatát. Gyakorlatilag a kezdőötösre épül a gárdájuk, s ha ők jól teljesítenek, bárkit meg tudnak verni a magyar mezőnyben.

A DEKE a kisebb bajnoki szünetben igyekezett kellőképpen edzeni, és itt nemcsak taktikai, hanem komoly fizikai munkára kell elsősorban gondolni.

A szakvezető, Fodor Péter szerint, ha nem jöttek volna közbe megbetegedések és egy-két sérülés, akkor nyugodtan mondaná: előreléptek ezalatt a bő két hét alatt. Így azonban kérdéses, hogy hol is tart a csapat, mert többen csak „csökkentett üzemmódban” tréningeztek mostanában, ez pedig korántsem az, amit optimálisnak lehet nevezni.

Konkrétumokról szólva, Tóth Gábor lovaglóizom húzódással bajlódik, Takács Dánielnek pedig a bokája fáj, mellettük néhányan beleszaladtak a mostanában dúló megfázásos nyavalyába, s például Kovács Imre gyakorlatilag csak két napja edz.

Mindettől függetlenül a DEKE hazai környezetben szeretné megfogni a papíron esélyesebb Dombóvárt, ám ehhez – Fodor Péter szavaival élve – okosan kell játszani; a gyors játék és a taktikus kosárlabda között kell jól döntenie a fiúknak a mérkőzés egyes szituációiban.

A Dombóvár elleni meccs után 14-én és 17-én Debrecenbe látogat két patinás csapat: a bajnok Falco és a Kaposvár. Ezek a mérkőzések is 18 órakor kezdődnek majd.

  • Erõfelmérõn a Loki futballistái
  • Dzsudzsák:„Debrecen a szívem csücske maradt”
  • Lila-veréssel a nyolc közöttDVSC-Aquaticum-Békéscsaba 2009.01.05.  Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!