haon-sportoldal

2008.04.07. 10:15

Olvasónk írta: Sírból hozta vissza a pontot a Loki

<p>Hányadszor hallottuk már ezt a kifejezést a tavaszi szezonban? Herczeg András vezetőedző nyilatkozatai szerint a csapat jól játszott, távoli lövések csattantak a kapufán (csak nem a hálóban), mezőnyfölény, győzni fogunk, stb., no és mi lett belőle?</p>

Vereség – döntetlen keserves kínok között, és most már 6 pontos lemaradás az első és két pontos lemaradás a második helyezett között.
Mit hozott a csapatnak az edző? Az első szezonban a félidei 6 pontos lemaradást fokozatosan hozta a csapat, ez a mostani szezonban úgy nézett ki, hogy elmarad.

Felvetődik a kérdés, hogy jól sikerült-e az edzők váltása, nincs-e a játékosok és az edző stáb között néma ellenállás? Nem igaz, hogy ezek a játékosok az elmúlt szezonban tudtak játszani és mostanra elfeledtek focizni!

Miért csak későn állítanak be olyan játékosokat, akik valaha meghatározói voltak a csapatnak (Kerekes, Bogdanovics, de lehetne sorolni a többit is).

Miért nem mer a stáb a fiatalokhoz nyúlni, hisz már van 1-2 fiatal, akik bizonyítottak?
Nincsen a csapatnak komoly irányító játékosa, hisz Sándor Tamás kitűnően tudta irányítani a csapatot, ő, míg játszik mindent megtesz, de el kell ismerni, hogy sajnos nem bírja erővel azt a hajrát, melyet egy irányító játékosnak bírnia kell.

Mi történt Kouemaha-val? 11 gólig eljutott, és mostanra elfelejtett gólt rúgni, fejelései sajnos olyanok, hogy talán nem tudja fejjel irányítani a labdát. Czvitkovics egy kitűnő játékos, tud gólt is lőni, csak kellőképpen őt is ki kellene szolgálni, és többet kellene foglalkoztatni a hátsó alakzatnak.
Nem jött be valami oknál fogva, mondhatni talán a legjobban sikeredett erősítés, mert ezzel a gárdával a negyedik bajnoki címet is meg kellett volna nyerni, ezt idéző jelben mondva, mert még 9 mérkőzés hátra van, kemény csapatmunkára van szükség ahhoz, hogy ezt a 6 pontos hátrányt le lehessen dolgozni.
Az elnökségnek feltétlen meg kellene vizsgálni a játékosok – az edzők egymáshoz való viszonyát és a csapat és a szurkoló tábor viszonyát is, hisz nem azok a lelkes szurkolók vannak, akik szurkolásaikkal bele tudják hajtani kedvenceiket a győzelembe.
Talán még nem késő, talán még lehetne mit kezdeni az esetleges negyedik bajnoki címért, de ehhez szív és lelkesedés kellene a csapat részéről is, a vezetők részéről is és főképp az edzők részéről és ez csak valamennyi vezető, edző és játékos közös akaratán és a jó felkészítésen múlik.
A magam részéről azt is javasolnám, mivel a MÁV-hoz szinte semmi köze sincsen a csapatnak, így a Loki nevet vissza kellene változtatni a valamikori híres „Bocskay” névre (mint támogató, a TEVA nevével kombinálva).
Hajrá Debrecen – hajrá fiúk, mutassátok meg, hogy tudtok Debrecenért küzdeni és harcolni!
Takács Lajos, Debrecen

Leandro előre megmondta

Küzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be a fontos 3 pontot a Loki a rangadón.  

Csak egy maradhat versenyben A Loki szombaton 15 órától a szintén bajnoki címre aspiráló Budapest Honvéd gárdáját látja vendégül az Oláh Gábor utcai stadionban.

Rudolf Gergely sikeres visszatérése Minden előzetes várakozást túlteljesített szerdán a DVSC-TEVA alakulata, hiszen a debreceni gárda a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén fölényes, 4–1-es győzelmet aratott az Integrál-DAC vendégeként Győrben.

Bíró Péter „pontmentő” első gólja A DVSC-TEVA csapatának védője, Bíró Péter a hétvégi, Kaposvár elleni idegenbeli meccsen lőtte pályafutása első élvonalbeli gólját.

Sírból visszahozott pont Elszántságból jelesre vizsgáztak a debreceniek, de még nagyobb hátrányba kerültek az MTK-val szemben.

Szépségdíjas öngól a kupameccsen A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért csapott össze csütörtökön 18 órától Debrecenben a DVSC-TEVA alakulata a Fehérvár csapatával. VIDEÓ a gólról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!