haon-sportoldal

2008.03.28. 10:07

Szépségdíjas öngól a kupameccsen

<p>Debrecen - A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért csapott össze csütörtökön 18 órától Debrecenben a DVSC-TEVA alakulata a Fehérvár csapatával.</p>

Meccskrónika: DVSC-TEVA-Fehérvár

Némi meglepetésre a vendégek léptek fel támadólag az elsõ percekben, de a kezdeti bizonytalanság után magára talált a Loki és Kiss Zoltánék átvették a meccs irányítását. Bár a debreceniek birtokolták többet a labdát, de Sitkuék ellentámadásai, mindig veszélyt rejtettek magukban.

A percek elõrehaladtával a Debrecen a sokkpasszos játékával megtalálta a Fehérvár védekezésének ellenszerét, mivel a vendégek így nem tudták megállítani a hazai rohamokat a félpályánál. A nagyiramú, változatos mérkõzésen a piros-fehérek elõtt több lehetõségek adódott, Czvitkovicsék bátran próbálkoztak távoli lövésekkel is. Félórányi játékot követõen a jól játszó Huszák remek passzal indította Bogdanovicsot, a csatár parádés labdaátvétel után higgadt lövéssel szerezte meg a vezetést a Lokinak.

Ezzel a góllal ledolgozta hátrányát a DVSC, ennek ellenére mit sem változott a játék képe az elsõ félidõben, a Fehérvár nem tudott nagyobb fokozatba kapcsolni, viszont a hazaiak továbbra is bátran mentek elõre és Sebõk bravúrjaira volt szükségük a fehérváriaknak, hogy ne nõjön a különbség a felek között. sok kidolgozott helyzet után bõ tíz minutummal az újrakezdés után Kerekes „Zsombi csak egy van” villant és két gólra nõtt a cívisvárosi elõny. A második találat után minden mindegy alapon Polonkaiék újult erõvel mentek elõre, ennek ellenére több alkalommal is eldönthették volna a meccset a debreceniek, hiszen nem egy alkalommal ajtó-ablak ziccerek elõtt álltak a hajdúsági támadók

A találkozó helyzetét Kouemaha hagyta ki, lényegében az ellentámadásból Koller révén szépített és pár percre hosszabbításra hozta a mérkõzést a Fehérvár.Mi történt a továbbiakban? Olvasson!

 

És akkor jött egy emlékezets öngól, melyről sokáig fognak beszélni...

Dombi Tibor buktatásáért Bede sípmester büntetőt ítélt, aminél Sebők hárította Takács lövését, de a kipattanót a csereként frissen beállt Durica óriási erővel a kapu baloldalába bombázta.

 

 

 

 Ezzel az öngóllal eldőlt a derbi, a Loki 3-1-re verte a Fehérvárt s így összesítésben 4-3-mal a Debrecen jutott tovább. A DVSC-TEVA a hazai pályán elért sikerrel bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában, ahová az IntegrálDAC, a Kaposvár és a Budapest Honvéd már korábban kvalifikálta magát.

  • A legfrissebb helyi hírek
  • A legfrissebb hírek a lokiról
  • Friss foci híreink
  • Minden ami sport
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!