haon-sportoldal

2008.03.17. 09:33

Már a Fradira hangoltak a lokisták

<p>Debrecen-Miután a Loki lejátszotta a Vasas elleni bajnoki összecsapását, szűk egyhónapos pihenő állt be a pontvadászatban, hiszen a debreceniek legközelebb április 3-án, a Ferencvárost látják vendégül tétmérkőzésen a Hódosban.</p>

A hosszú pauzát kihasználva a DVSC-Aquaticum szakmai stábja az elmúlt hétre három zártkapus edzőmérkőzést is lekötött a tanítványoknak, amiket sorba megnyertek Csáki Viktóriáék: a Nagybánya ellen 38–22-re és 29–24-re diadalmaskodtak, míg a Tajtavill-Derecskét 35–26-ra verték a piros-fehérek.

Begyakorolt figurák

– Ezeken a mérkőzéseken elsősorban bizonyos játékelemeket gyakoroltunk, amiket a Ferencváros ellen bevethetünk.

Ez volt az utolsó hetünk, amikor lényegében komplett kerettel edzhettünk, ezért játszottunk viszonylag sok meccset.
Ezek a találkozók arra is jók voltak, hogy összeszokjon az a társaság, amelynek végig kell játszania a bajnokságot – nyilatkozta a Naplónak  Varga József, a DVSC-Aquaticum edzője.

– Örömteli, hogy mindhárom mérkőzést megnyertük, de ezeken a felkészülési találkozókon nem az eredmény volt az elsődleges, hanem hogy begyakoroljuk azokat a figurákat, amire alapozni tudunk a jövőben.
A Fradi elleni meccs előtt két nappal készülhet újfent együtt a teljes keret, így a most átvett elemeket akkor csak elő kell vennünk.

Elmennek a válogatottak

A különböző válogatottbeli elfoglaltságok miatt a Loki a következő hetekben igencsak megfogyatkozik.

– A junior válogatottal készülő Kovács Adrienn és Hornyák Dóra már a múlt héten sem készülhetett velünk, míg Szűcs Gabriella, Benyáts Beatrix, illetve Ruta Latakaite a héten utazott el a nemzeti csapat edzőtáborába.

A szlovák válogatottjaink, Dagmar Stuparicova és Tóth Erzsébet, a szerb Nada Micsics és a magyar B-nemzeti alakulata tagjai, Triffa Ágnes, Temes Bernadett és Csáki Viktória a jövő héten utzanak el Debrecenből, így igencsak csonka csapattal készül majd a Loki.

A válogatott játékosok távozása után tehetséges ifjúsági játékosokkal töltjük fel a keretet az edzésekre – sorolta a tényeket Varga József, aki azt is elmondta, a kapus Tánya Vorozscova most már teljesen egészséges, Temes Bernadett is teljes értékű munkát végez, mindössze a sáncolásból marad ki, míg Sütő Edina 70 százalékos egészségi állapotban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!