haon-sportoldal

2008.03.05. 20:32

Bajnokcsapathoz méltó futball!

<p>Budapest – A tavaszi Ligakupa sorozat negyeddöntőjében a Loki az Újpesttel csatázik a továbbjutásért. A párviadal sorsáról két mérkőzést dönt, az első összecsapást a Szusza Ferenc-stadionban játszották a felek.</p>

Herczeg András tartotta szavát, azaz az előre megadott összeállításban lépett pályára a Loki, azaz a fiatal tehetségek és a rutinos játékosok vegyesen kaptak lehetőséget a Megyeri úton.

Egyből egy

A DVSC-TEVA remekül kezdte a meccset, hiszen az 5. percben Aco Sztojkov bombagóljának köszönhetően vezetéshez jutottak a piros-fehérek. A Loki taktikája már a meccs elején nyilvánvalóvá vált, Dragan Vukmirék már az ellenfél térfelén letámadtak és ez teljesen megzavarta a vendéglátókat.

Amennyiben az újpestieknek mégis sikerült átjutniuk a debreceniek első szűrőjén, akkor a tizenhatos előtt állították meg Bíró Péterék az lilák attakját. A hajdúságiak védekezéséről csak annyit, hogy az első játékrészben Tisza Tiborék egyetlen helyzetet sem tudtak kialakítani Csernyánszki Norbert kapuja előtt, mindössze

szabadrúgásokból ijesztgettek az újpestiek.

Az igazsághoz tartozik, hogy a lőtt gólon kívül nagy lehetősége a Debrecennek sem volt az első 45 percben.

Loki-fieszta!

A második félidő is ugyanúgy kezdődött, ahogy az első: az 5. percben gólt láthatott a publikum, ráadásul ugyanabba a kapuban landolt a labda, mint az első játékrészben, azaz egyenlített az Újpest. Az egyenlítést követően meleg pillanatokat élt át a debreceni védelem, de ezeket a nehéz szituációkat átvészelték Komlósiék, majd olyan fordulat következett, amire ekkor még nem sokan gondolhattak.

Egy kiugratás végén Dorge Kouemaha bizonyította gólérzékenységét, majd Sztojkov remek csele és lepattanó lövését követően Huszák volt eredményes. Kétgólos piros-fehér vezetés után a lilák teljesen hitehagyottá váltak, amit a debreceniek megéreztek és még nagyobb verést mértek Urbányi István csapatára.

Leandro higgadt helyezése és Kouemaha „sistergős bombája” után kialakult az 5-1-es hajdúsági győzelem. Amíg az első félidőben főként a DVSC védekezése volt remek, addig a szünet után már a Loki támadójátéka is minden dicséretet megérdemelt, hiszen remekül használták ki a helyzeteket Kouemaháék.

Ezzel a debreceni diadallal a párharc végkimenetele vélhetőleg már eldőlt, hiszen a DVSC négygólos előny birtokában fogadja majd az Újpestet a visszavágón.

Mesterszemmel

Urbányi István: - A második félidő elején megfordíthattuk, sőt meg is nyerhettük volna a meccset, ám elrontottuk a lehetőségeinket. A meccseken nem jön vissza az, amit az Újpest igazából tud.

Herczeg András: - Lépéselőnybe kerültünk, de hiába a négygólos előny, oda kell figyelnünk a visszavágón. Büszke vagyok a fiataljaink bátor játékára, illetve a rutinos futballistáink meghatározó játékára.

Gólok története

5. perc: Egy kifejelt labdát Sztojkov 13 méterről a bal oldalról igazítás nélkül jobb lábbal a kapu bal oldalába bombázott. A labda a kapufát érintve jutott a hálóba. (0-1)

50. perc:Bozics indítása után Hajdú remekül vette le a labdát, majd bal oldalról 8 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. (1-1)

58. perc:Leandro zseniálisan ugratta ki Kouemahát, a kameruni csatár 14 méterről Balajcza mellet a kapuba helyezte a labdát. (1-2)

65. perc:Sztojkov remek csellel tört be a 16-oson belülre, a lövése Sadjoról lepattant, ám a hosszú oldalon Huszák jókor érkezett és vetődő Balajcza kezei alatt a kapuba lőtte a labdát. (1-3)

77. perc:Huszák ugratta ki Leandrót, aki egyedül tört kapura és a büntetőterületen belül higgadtan a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. (1-4)

85. perc:Kouemaha remek szóló után "füstölgő bombát" zúdított az Újpest kapujára, Balajcza még beleért a lövésbe, de a labda a kapuban kötött ki. Az újpesti drukkerek "Szép volt fiúk" rigmussal gúnyolták csapatukat. (1-5)


 

TÉNYEK
Újpest–DVSC-TEVA 1-5 (0-1) Szusza-stadion, 1200 néző.
Vezette: Vad II (Vámos, Kardos)
Újpest: Balajcza – Regedei, Böjte, Korcsmár, Sadjo – Bozics (Radulovics 70.), Habi, Ebala (Dourandi 46.), Hajdú – Tisza, Moldovan
DVSC-TEVA: Csernyánszki – Bíró, Komlósi, Szűcs, Fodor – Huszák, Vukmir, Leandro, Rezes (Varga J. 60.) – Kouemaha (Spitzmüller 88.), Sztojkov (Faggyas 83.) Gólszerzők: Hajdú (50.), illetve Sztojkov (5.), Kouemaha (58., 85.), Huszák (65.), Leandro (77.). Sárga lap: Vukmir (54.), Szűcs (64.), Spitzmüller (90.), Böjte (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!