haon-sportoldal

2008.02.20. 17:13

Dicséretes győzelem a fiatal lokistáktól

<p>Debrecen - A hétvégi, Honvéd elleni győzelmet követően, szerdán kora délután újabb Ligakupa-mérkőzés várt a DVSC-TEVA alakulatára; a Loki a csoportküzdelmek során az élen álló REAC csapatát fogadta az Oláh Gábor utcai műfüves pályán. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC___TEVA___REAC__sszecsap_s_2008_02_20_/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="10" alt="DVSC - TEVA - REAC összecsapás 2008.02.20." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Dvsc-Reac%20foci1-cZZs.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" />&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Dvsc-Reac%20foci2-cZZs.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></A></p>

A Debrecen összeállítása egy helyen változott attól, amit előzetesen a klubmenedzser, Herczeg András megadott, ugyanis Aco Sztojkov próbajátékra Azerbajdzsánba utazott, így Szilágyi Péter és Rudolf Gergely csatárkettős rohamozta az ellenfél kapuját.

Felvették a fordulatszámot

Elég megilletődötten kezdte a meccset a főként tehetséges fiatalokból álló debreceni alakulat, s ezt a bizonytalanságot majdnem ki is használta az első csapatával pályára lépő REAC. A kezdeti gyámoltalanság gyorsan elillant a hazaiak részéről, ami először azt eredményezte, hogy mezőnyjáték folyt a pályán, majd az idő előrehaladtával már helyzeteket is kidolgoztak a Herczeg-tanítványok.

A lehetőségek pár perc alatt góllá értek, Szilágyi remek elfutása után Nagy Róbert volt eredményes. Bő tíz perccel később nagyon szép góllal egyenelített a REAC, Nyerges bizonyította remek technikai képzettségét és a mellel átvett labdát fél fordulás után a védők gyűrűjéből a kapu jobb oldalába küldte. Az egyenlítés ellenére a szurkolóknak nem kellett félteniük a Lokit, ugyanis a fiatalok állták a sarat a rákospalotaiakkal szemben.

Rudolf dupla

A szünetet követően a DVSC-TEVA lépett fel támadólag, aminek ismét meglett az eredménye, hiszen Rudolf egy középtávoli lövés, majd egy szabadrúgás után is mattolta Szántai kapust. Sajnos a 3. debreceni gólt követően egy percen belül tizenegyesből szépített a REAC, amit kicsit nehezen dolgoztak fel a hazaiak.

De végül sikerült átvészelni a nehéz perceket és a hajrában újra kiegyenlítetté vált a játék, sőt a Loki rúghatott volna újabb gólt. Összességében a DVSC-TEVA teljesen megérdemelten gyűjtötte be a 3 ligakupás pontot, aminek köszönhetően a csoportban az élre állt a Loki.

A nap krónikájához tartozik, hogy a bajnokcsapat vezetése leigazolta a Diósgyőr 19 éves középpályását, Huszák Tamást. A DVSC-TEVA legközelebb pénteken 19 órától bajnoki mérkőzésen lép pályára, a Loki ellenfele a tavaszi nyitányon a Diósgyőri VTK lesz.

Mesterszemmel

Herczeg András: – Jó mérkőzésen a fiataljaink kitűnően játszottak. Lelkesek futballoztunk, végig partiban voltunk a REAC-cal, helyzeteket dolgoztunk ki és 3 gólt lőttünk.

Aczél Zoltán: – Jó meccset játszottunk a tehetséges debreceni fiatalokkal, erős, gyors, dinamikus futballt mutattunk be, de elképesztő hibák után kaptuk a gólokat.

Tények

DVSC-TEVA–REAC 3–2 (1–1)
Oláh G. műfű, 1000 néző. Vezette: Hegedűs A. (Albert, Vári)
DVSC-TEVA: Polekszics – Nagy Z., Bíró, Szűcs, Fodor – Nagy R. (Varga J. 70.), Spitzmüller, Demjén, Éles – Rudolf, Szilágyi (Faggyas 88.).
REAC: Szántai – Horváth G., Kapcsos, Sallai – Dancs, Cseri, Varga Z., Rása, Somorjai – Nyerges, Torma (Délczeg 65.).
Gólszerzők: Nagy R. (20.), Rudolf 2 (47., és a 62.), Nyerges 2 (32., és a 73., 11-esből).

  • A meccs legfontosabb eseményei
  • "Csak együtt lehetünk erősek!"
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!