HAON - Kultúra

2019.01.08. 16:24

Nyár helyett december végén

Balmazújváros - Bekker Gyula átvette a Balmazújváros Díszpolgára elismerést.

Balmazújváros - Bekker Gyula átvette a Balmazújváros Díszpolgára elismerést.

A nyáron a református templomban tartott ünnepségen Bekker Gyula, a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar karnagya távollétében nem vehette át a Balmazújváros Díszpolgára címért járó kitüntetést. Augusztusban Kínában öregbítette ő és zenekara a település hírnevét.

A zeneiskolai kürttanár, karmester, egyetemi mesteroktató, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja 1986 óta él Balmazújvároson. Ez idő alatt tanárként, intézményvezetőként és a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar karnagyaként, vezetőjeként tanítványaival nemzetközi és országos hírnevet szerzett a városnak. Munkája elismeréseként számtalan egyéni és zenekari kitüntetést vehetett már át. Szakmai pályafutása alatt számos növendéke vált szakavatott profi muzsikussá világszerte.

Az együttes év végi koncertjén Hegedűs Péter polgármester adta át kitüntetését immár hivatalosan. Bekker Gyula karnagy most már Balmazújváros Díszpolgára címmel is büszkélkedhet.

- Bánhegyi Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!