Hajdúnánás hírei

2019.03.08. 16:16

Jótékony célt szolgál az íj

Hajdúnánás - Beteg gyermekek számára ajánlották fel a befolyó összeget, még lehet licitálni!

Hajdúnánás - Beteg gyermekek számára ajánlották fel a befolyó összeget, még lehet licitálni!

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány közreműködésével jótékonysági online aukciót indítottak el nemrégiben, melynek keretében Mónus József, a hajdúnánási íjász egykori legendás belövő íját, a Széchenyi névre keresztelt íjat bocsátották aukcióra.

Az íjat a sportoló saját kezűleg, a török hódoltság idején, a végvári harcok során használt íjak mintájára készítette. A fegyver karjai bambuszból és üveglemezből, míg a szarvak és a markolat kőrisből készültek. Az íjat Varga Tibor festőművész motívumai díszítik.

Mónus József többszörös világrekorder távlövő íjász ezzel az íjjal 2017-ben Törökországban, Kahramanmarasban a több mint hétszáz versenyző részvételével rendezett versenyen minden kategóriában győzött.

Az aukción indított íj elárverezéséből befolyt összeget az alapítvány a Budai Gyermekkórház Epilepszia- Neurológiai Szakambulancia betegeinek javára ajánlja fel. Jelenleg 500 ezer forintnál jár a licit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!