Hajdúdorog hírei

2019.04.03. 10:44

360 fokos videó: A hajdúvárosok elengedhetetlen tartozéka - Látogatás a hajdúdorogi erődfalnál

Hajdúdorog - Hajdúdorog legrégebbi történelmi építményei közé tartozik az erődfal.

Hajdúdorog - Hajdúdorog legrégebbi történelmi építményei közé tartozik az erődfal.

Hajdúdorog központjában, a Tokaji utca 2-4. szám alatt, a görögkatolikus székesegyház kertjének északi oldalán található a műemléki védelem alatt álló téglafal, mely egy körülbelül 50 méter hosszú templomerőd-maradvány. A hajdútelepülések erődtemplomainak kettős szerepük volt; egyrészt önvédelmi célt szolgáltak, másrészt a végvárrendszer elemei voltak. A tornyokkal, bástyákkal tagolt védőrendszer a hajdúvárosok elengedhetetlen tartozéka volt. Hajdúdorogon már nincs meg a teljes várfal, a bástyák is megsemmisültek. Csupán az északi rész maradt meg, rajta húsz darab körte, vagy kulcslyuk alakú lőrésekkel.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="4107403"]

[related-post post_id="4125904"]

[related-post post_id="4166868"]

[related-post post_id="4155157"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!