Gazdaság

2017.12.04. 15:11

Melyik jön be nekünk jobban? A fizikai, vagy a szellemi munka?

Mielőtt munkába állnánk, el kell döntenünk, hogy fizikai, vagy szellemi munkakörben szeretnénk majd dolgozni.

Mielőtt munkába állnánk, el kell döntenünk, hogy fizikai, vagy szellemi munkakörben szeretnénk majd dolgozni.

Az emberek többsége kedveli a monotonitást, vagyis amikor napról napra ugyanazt kell csinálni. A kihívásokat nem mindenki szereti, és ezek az emberek biztonságban érzik magukat olyan munkakörökben, amelyek a monotonitást igénylik. Vannak olyan munkakörök is, amelyek nem a monotonitásra, hanem a kreativitásra épülnek. Az emberek másik fele nem szereti az olyan munkát, amelyben ugyanazt kell csinálni. Nos, a fizikai munka többnyire monoton, de ha ebben szeretnénk dolgozni, akkor megpályázhatunk ilyen munkakört is. Számos tényezőtől függ, hogy melyik szakmában fogunk elhelyezkedni. Elsősorban függ iskolai végzettségünktől, valamint korábbi munkatapasztalatainktól is. Amennyiben nem rendelkezünk felsőfokú végzettséggel, fizikai munkát attól még megpályázhatunk. Ha mindenképpen irodában szeretnénk dolgozni, érzünk magunkban kitartást, de még nincs meg a diplománk, akkor gondoljuk át, mert soha nem késő elkezdeni a főiskolát, vagy az egyetemet.

Mindannyian érezhettük már azt, hogy jelenlegi szakmánk nem érdekel minket annyira, vagy nem tud újat mutatni. Életünk folyamán mi is változunk, ez teljesen természetes. Az is, hogy más területek iránt is érdeklődünk. Ha ez így van, akkor meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy elérjük céljainkat. A szellemi munkakör nagyon népszerűvé vált, különösen az internet elterjedése óta. A legtöbben egy kényelmes irodában szeretnének dolgozni, és azt gondolják, hogy akik szellemi munkát végeznek, azoknak sokkal könnyebb. Ha a felszín alá tekintünk, beláthatjuk, hogy ez nem így van. A szellemi munkakör sokkal, nagyobb felelősséggel jár, mint a fizikai. Ha egy középvezetői pozíciót nézünk, akkor a munkavállalónak fontos döntéseket kell meghoznia bizonyos kérdésekben. Szellemi munkát az végezzen, aki jól bírja a stresszt, és képes döntéseiért felelősséget vállalni. Ugyanakkor, ha kell, akkor csapatban is tudjon együttműködni a kollégákkal. Ám ha jól átgondoljuk, mindezekért jó kis fizetést kaphatunk. Amennyiben egy nagyvállalat mindennapjait segítjük, akkor fizetésünkön kívül egyéb juttatásokban is részesülhetünk. Ilyen lehet az Erzsébet utalvány, a napi egyszeri étkezés vagy sportolási lehetőség.

Ha meghoztuk a végső döntést, hogy fizikai vagy szellemi munkakörben szeretnénk-e majd tevékenykedni, akkor elérkezett az idő, hogy találkozzunk álláshirdetésekkel. Sétálva a városban, kirakatokban is értesülhetünk aktuális lehetőségekről, de a szolnoki munkák hirdetési weboldal elhozhatja nekünk a legjobbakat. Ameddig állást keresünk, érdemes a honlapot egy nap többször is meglátogatni, mert az aktuális lehetőségek gyakran felkerülhetnek az oldalra. Egyszerűen észrevehetjük az új hirdetéseket, mert az aktuális álláshirdetés felett pirossal az „új” felirat látható. A közösségi oldalakon is fent vagyunk? Hírfolyamunkban is nyomon tudjuk követni a legfrissebb munkalehetőségeket. Előtte azonban kedvelnünk kell az állásportál facebook és twitter oldalát. Álláshirdetésekből sosem elég. Amennyiben feliratkozunk a SzolnokAllas.hu hírlevelére, akkor e-mail címünkre is kiküldésre kerülnek a legújabb ajánlatok. Fizikai és szellemi munkák egyaránt fellelhetőek a weboldalon, a mérnöki munkalehetőségek közül is lehet szemezgetni, amelyiket csak szeretnénk. A villanyszerelő-elektronikus vagyonvédelmi szerelő munkakört nekünk találták ki, ha szeretünk változatos munkát csinálni, és mindezt változatos környezetben.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!