Foci-vb 2022

2022.12.17. 12:00

Karim Benzema kiakadt a francia kapitányra

Forrás: AFP-archív

Karim Benzema állítólag nagyon megharagudott Didier Deschamps-ra, a hírek szerint a játékos úgy véli a katari labdarúgó-világbajnokságon döntős francia válogatott szövetségi kapitánya hazaküldte őt a tornáról, holott a sérülése ezt nem indokolta volna.

Benzema még a vb előtt szenvedett combsérülést, és úgy tűnt, hogy nem is épül fel a torna végéig, így elhagyta a csapatot. A Daily Mail ugyanakkor úgy tudja, az aranylabdás támadó nem önszántából távozott Katarból, Deschamps közölte, hogy a sérülése miatt nem számol vele, gyakorlatilag hazaküldve őt.

A csatár azóta már visszautazott Európába, klubjánál, a Real Madridnál kapott kezeléseket, s mindössze három nap rehabilitációt követően fel is épült sérüléséből. Csütörtökön már játszott is a Realban a Leganés elleni barátságos meccsen, és az El Chiringuito tudósítása alapján a mozgásán nem látszott, hogy ne lenne egészséges.

Benzema a hírek szerint igencsak megharagudott Deschamps-ra a döntése miatt, és nagy valószínűséggel nem lesz ott a pályán a világbajnokság vasárnapi döntőjén, pedig egyébként hivatalosan nevezve van a tornára, és tagja a francia keretnek, sőt érem is járni fog neki. Az mindenesetre eléggé érdekes, hogy Deschamps a sajtótájékoztatókon szinte mindig kitért a Benzema helyzetért firtató kérdések elől.

Eközben Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter szerint Karim Benzema Emmanuel Macron elnökkel utazhat a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjére. A politikus úgy nyilatkozott, a francia elnök kifejezett kívánsága, hogy Benzema ott legyen a gépen, amikor elutazik Dohába. Macron már az elődöntőt is a helyszínen tekintette meg.

A címvédő Franciaország magyar idő szerint vasárnap délután 16 órától Argentínával csap össze a világbajnoki trófeáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!