Labdarúgás

2022.11.25. 14:53

Átesett a műtéten Lucas Hernández

Hosszú kihagyás vár a francia hátvédre.

Forrás: AFP

A Bayern München 26 éves balhátvédjének mindössze 13 percig tartott a vb, miután kedden, a franciák Ausztrália elleni mérkőzésének az elején elszakadt az elülső keresztszalagja – közölte az Origo. 

Klubja tájékoztatása szerint a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes védőt csütörtökön Innsbruckban már meg is műtötték, és rehabilitációját Münchenben végzi majd. A Bayern azt nem közölte, mikorra várható Hernandez visszatérése, ám vélhetőleg a 2022/23-as szezonban már nem léphet pályára. 

„Csapatunk fontos tagját veszítettük el. Lucas egy igazi harcos és nincs kétségem afelől, hogy mindent megtesz majd azért, hogy minél hamarabb újra játszhasson" – kommentálta Hernandez kiesését Didier Deschamps francia szövetségi kapitány. 

A francia csapat címvédését alaposan megnehezítik a sérülések. Az már a vb előtt eldőlt, hogy Paul Pogbára, N'Golo Kantéra és Presnel Kimpembére sem számíthat a kapitány. Múlt héten, már közvetlen a vb-felkészülési időszakban Christopher Nkunkut veszítette el az együttes, közvetlenül a keddi első meccs előtt pedig az aranylabdás Karim Benzemát, míg a 4-1-re megnyert ausztrálok elleni mérkőzésen Hernandezt. 

A francia válogatott a csoportkör folytatásában szombaton Dániával, szerdán pedig Tunéziával találkozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!