Életstílus

2016.09.27. 17:55

10 dolog, amit meg kell tennie a ház körül mire beköszönt az ősz

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Készen áll az évszakváltásra? És az otthona? Adunk néhány tippet, ami segíthet a hideg közeledtével.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Készen áll az évszakváltásra? És az otthona? Adunk néhány tippet, ami segíthet a hideg közeledtével.

1. Ellenőrizze az ajtókat és az ablakokat, hogy azok megfelelően zárnak-e, ebben az évszakban ez különösen fontos.

2. Nézze meg a tetőt és tisztítsa ki az ereszcsatornát. Ha a tetőn falevelek, esetlen bármilyen törmelék található, távolítsa el azokat.

3. Van programozható termosztátja? Ha nincs, érdemes beszerezni egyet, ha van, akkor ellenőrizze, hogy az megfelelően működik-e. Éjszaka érdemesebb néhány fokkal hűvösebbre állítani a hőmérsékletet, mint nappal, ezzel pedig a fűtésszámlán is sokat tud spórolni.

4. Ellenőrizze a fákat és a bokrokat a ház körül, hiszen azok a nyáron sokat nőttek és nem volna jó, ha kárt tennének az otthonában. Ha szükséges, metsszen le azokból.

5. Az ősz a fűtési szezon kezdete, a füstérzékelőben cseréljen elemet és győződjön meg arról, hogy a szén-monoxid érzékelője megfelelően működik.

6. Ha kályhával, vagy kandallóval fűt, tároljon elég tűzifát és győződjön meg arról, hogy azok megfelelően kiszáradtak. Inkább legyen több fája a kamrában, mint kevesebb.

7. Tisztítsa meg és pakolja el a kerti bútorait, hiszen a hideg idő árthat azoknak és jó volna még jövőre is használni azokat.

8. Gereblyézze össze a lehullott faleveleket az udvaron és készítsen komposztot, esetleg gyűjtse azokat zsákokba.

9. Ellenőrizze, hogy az esőzések során a víz akadálymentesen el tud el folyni.

10. Tart otthon hősugárzót? Megoldás lehet arra az esetre, ha valami oknál fogja gondja adódna a fűtéssel.


Túlfűti a lakást? Zabálja a hűtő az áramot? Éhesen, lista nélkül megy bevásárolni? Összeszedtünk néhány egyszerű tippet, amivel könnyedén csökkentheti a kiadásait.

Jövőre is szép gyepet szeretne? Itt az ideje megtenni a megfelelő előkészületeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!