Életstílus

2016.05.10. 12:26

Ezért ne egyen chipset!

A chips nem csak hizlal, de függőséghez is vezethet. 

A chips nem csak hizlal, de függőséghez is vezethet. A chips burgonyából készül, de attól még nem zöldség. Ehelyett egy alacsony tápértékű, de magas kalóriatartalmú étel. Egy zacskó chips átlagosan 223 kalóriát, 14 gramm zsírt és 221 mg nátriumot tartalmaz, de fogyasztásával nem csak a derékbőség növekszik, hanem az egészség is romlik. - Az ételek között a burgonyaszirom tartalmaz a legmagasabb értékben akrilamidot, amely egy mesterségesen előállított vegyület és a magas hőmérsékleten készülő ételeknél alkalmazzák, ennek egészségügyi hatásai viszont egyelőre ismeretlenek  - fogalmazott T. Koray Palazoğlu, a törökországi Mersin Egyetem professzora.



Sangita Sharma, a kanadai Alberta Egyetem kutatója hangsúlyozta, hogy a a chips fogyasztása könnyedén függőséget okozhat, egy tanulmány pedig megállapította, hogy a távoli, inuit közösségekben élők nyolcvan százaléka is rendszeresen fogyaszt chipset. A Yale Egyetem professzora, dr. David Katz szerint mindannyian eszünk chipset, viszont ha jól választunk, akkor rostforrás is lehet a ropogtatnivaló. - Egy zacskó chips egy gramm rostot tartalmaz, azonos mennyiségű, kukorica alapú tortilla chips viszont akár 2,3 grammot - tette hozzá a kutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!