Életstílus

2008.06.09. 18:50

Patikaköszöntő az Országos Patikanapon

<p>A közelmúltban, június 4-én rendezték meg immár ötödik alkalommal az Országos Patika Napot. Ma már hagyomány, hogy megyénk megünnepli ezt az életminősítő rendezvényt.</p>

Az egészségügy a média számára is közvetítő szerepet tölt be napjainkban. A Kamilla Magazin is megjelenik, amely egyre inkább útmutatóul, iránytűként szolgál az egészséges életmódhoz. Ma már megyénkben is többféle ingyenes szűrővizsgálatot tartanak ez alkalomból, úgymint vérnyomásmérést és szemvizsgálatot.

Nagyon aktuálisak az ilyen rendezvények, amelyek segítik többféle betegség időbeni felismerését. A magyar lakosság ugyanis a betegség tekintetében dobogós helyen áll, a harmadikok vagyunk e nem éppen hízelgő rangsorban. Sok gyógyszert fogyasztunk, több mint ezer vényköteles gyógyszer van forgalomban és több száz szabadáras. Ötven évvel ezelőtt a mai gyógyszermennyiségnek negyede volt forgalomban. A civilizált kor sok halmazati betegséget rejt magában.

Jó volna „pénztárcakímélő” gyógyszert fogyasztani. Ezt időközönként elérhetjük a matuzsálemi korú, 105 éves Ernyey Patikában, ahol havonta kedvezményesen lehet hozzájutni a szabadáras termékekhez.
Ezúton is tisztelettel köszöntünk minden egyes gyógyszerészt, jó egészséget kívánva felelősségteljes munkájukhoz.
Póta József
nyugdíjas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!