Környezetbarát megoldás

2022.05.28. 08:40

Évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a Spar

Nőtt az újrahasznosítható műanyag termékek, például poharak, evőeszközök, tányérok, szilikonfedelek köre is.

A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a Spar Magyarország. Egyre több általuk forgalmazott termék csomagolása készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából és papírból. Nőtt az újrahasznosítható műanyag termékek (például poharak, evőeszközök, tányérok, szilikonfedelek) köre is. A vállalat május 19-én kivonta üzleteinek pékáru-részlegeiről a tisztán műanyag csomagolóanyagokat és nagyrészt papírból készült zacskókra váltott.

Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője ismertette, hogy a Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben már 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel. A logisztika területén is történt változás, a vékonyabb raklapcsomagoló fólia bevezetésével tavaly 84 tonnával kevesebb műanyagot használtak fel.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2021-ben 791,8 milliárd forint árbevételt ért el, ami 7,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Beruházásokra 32 milliárd forintot fordított a vállalat 2021-ben. Tavaly 6 új saját egységet nyitottak, országszerte 18 üzletet újítottak fel, a franchise-hálózat pedig 30 eladóhellyel bővült. A társaság 614 üzletet működtetett 2021 végén, 35 Interspar hipermarketet, 345 szupermarketet és 234 franchise-üzletet. A foglalkoztatottak száma tavaly elérte a 14 500-at.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!