Derecske hírei

2018.08.01. 16:36

Ötvenmillió naposcsibe a cél

Derecske - Egészséges élelmiszer-alapanyagra mindig szükség lesz – vélekednek a Nagisz Zrt. vezetői, ezért évtizedes célkitűzésük eredményeként bővítették keltetőüzemük kapacitását.

Derecske - Egészséges élelmiszer-alapanyagra mindig szükség lesz – vélekednek a Nagisz Zrt. vezetői, ezért évtizedes célkitűzésük eredményeként bővítették keltetőüzemük kapacitását.

A beruházás első ütemében egy 3200 négyzetméter alapterületű új üzemrészt építettek (a régit korszerűsítik) mintegy 2,5 milliárd forintból. Az üzem közelgő nyitása rögtön lehetővé teszi, hogy a korábbi 23 millió helyett immár 33 millió naposcsibét keltessenek ki.

A 60 év koronája az új keltetőüzem

A legújabb fejlesztésű berendezések jellemzik a csibekeltetőt.

Az egészséges termékek kiállják az idő próbáját - bizonyítja ezt a Nagisz Zrt. tevékenysége: 60 év munkája van a cégnek abban, hogy megfeleljenek a fogyasztói igényeknek, eljuttassák hozzájuk az élelmiszer-alapanyagot és tovább bővítsék üzemeik kapacitását - fogalmazott Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár a derecskei keltetőüzemén bővítését bemutató ünnepélyes rendezvényen.

A Nagisz Zrt-nél a baromfi, illetve a tyúk szülőpár tartás és tenyésztés több mint 60 évre nyúlik vissza. A derecskei keltető 1977-ben került a cégcsoporthoz, többszöri modernizálás után 1997 óta évi közel 23 millió naposcsibe kibocsátása képes az üzem. A cég vezetése 10 évvel ezelőtt a 35 milliós kapacitást tűzte ki hosszú távú célként, így az elmúlt években a tyúktenyésztésük kapacitásbeli bővítésén, a tartástechnológiai modernizációján dolgoztak - mondta Kovács Lajos elnök-igazgató. A mintegy 2,5 milliárd forintos, banki finanszírozással megvalósult beruházás során az új üzembe a legmodernebb keltetőgépek mellett tojásválogató és –pozícionáló, vakcinázó, illetve tároló és hűtő berendezéseket építettek be - mondta az üzemlátogatáson Németh Imre tyúkágazat-vezető.

BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!