Derecske hírei

2013.01.12. 20:34

Visszatért a hivatal eredeti helyére Derecskére

Derecske - Szombaton hivatalosan is átadták a Derecskei Járási Hivatalt, amelynek Köztársaság utcai épületét száz évvel ezelőtt éppen ilyen céllal hozták létre.

Derecske - Szombaton hivatalosan is átadták a Derecskei Járási Hivatalt, amelynek Köztársaság utcai épületét száz évvel ezelőtt éppen ilyen céllal hozták létre. Az épület felújítását a helyi önkormányzat 50 millió forintból finanszírozta, s mint azt Bakó István polgármester a megnyitón elmondta, a teljes összeget derecskei vállalkozóknak fizették ki.

Az épület kulcsát jelképesen Rácz Róbert megyei kormánymegbízott adta át Iklódiné Szilágyi Katalin Rózának, a hivatal vezetőjének, aki rövid köszöntője után az épületben megnyílt járástörténeti kiállításra invitálta a megjelentket, köztük az egykori járási hivatal még élő dolgozóit, valamint a térség politikusait és a járáshoz tartozó települések polgármestereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!