Felajánlás

2021.05.13. 13:33

Fertőtlenítő lámpát kap több debreceni orvosi rendelő

Az ózonos eszközök egy helyi cég adományaként jutnak el a nagyobb forgalommal dolgozó rendelők, ügyeletek termeibe.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben fontos, sterilizálásra alkalmas kombinált eszközöket ajánlott fel a Data System Control Kft. (V-TAC Magyarország) a város háziorvosi rendelői, valamint a polgármesteri hivatal számára. A huszonhárom fertőtlenítő lámpa több mint félmillió forint értékben talál gazdára.

Segít a harcban

Az adomány átadásakor a debreceni közgyűlés Egészségügyi és Szociális Bizottságának alelnöke, illetve a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója, Papp Csaba a védekezés fontosságát emelte ki. – A kialakult helyzet kezdetén azt tapasztaltuk, hogy hirtelen szakadt a pandémia a világra, nem voltunk felkészülve. Elindult egy harc, hiszen a lezárások megnehezítették a védekezési eszközök beszerzését. Nem sokat tudtunk akkor a Covid-19-ről. Egy olyan járvány volt, ami ellen gyakorlatilag sem gyógyszerünk, sem vakcinánk, sem védekező rendszerünk nem volt, együtt kellett tanulnunk a világgal. A legelső dolog, amit tenni tudtunk, az a fertőtlenítés, a távolságtartás, a maszkviselés volt. Mára ismerjük a kezelését, és vakcinák állnak a rendelkezésünkre. Ezeknek a segítségével a Covid-19 visszaszorul egy ismert betegséggé, a küzdelem azonban továbbra is megmarad ellene. Ennek fontos elemei a felajánlott eszközök, melyekkel a légteret, azokat a területeket tudjuk fertőtleníteni, ahol a vírus megtermett. Nem bennünk születik, a kezünkkel, ruházatunkkal tudjuk összeszedni, és a szájunkon, illetve a szemeinken keresztül tudjuk bevinni a szervezetbe. Ahhoz, hogy a vírus ne tudjon szaporodni, ezek a kombinált eszközök nagy segítséget nyújthatnak – hangsúlyozta az alelnök.

Rendelők fertőtlenítésére

Az eszközöket olyan nagyobb méretű, védőnői, és házi-, gyermekorvosi közös rendelők kapják, ahol nagyobb létszám fordul meg, illetve a városi ügyeletek is részesülnek az adományból. A szabályoknak megfelelően a lámpát az ózon része miatt a beteg jelenlétében nem lehet használni, a tisztítási takarítást követően lehet beindítani, és a működését követően gyakorlatilag sterilen tud indulni a terem. Egy eszköz akár hatvan négyzetméter fertőtlenítésére is alkalmas. Az eseményen Petkes Csongor, az adományozó cég ügyvezető igazgatója kifejtette, helyi vállalkozásként nagy örömöt jelent számukra a debreceni rendelőintézetek támogatása. A lámpák segítségével egy biztonságosabb környezet alakulhat ki a páciensek, oltásra várok számára.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!