Debrecen hírei

2019.02.01. 08:15

Megkezdődött az utak ideiglenes „foltozása”

Debrecen - Debrecenben nem sajnálják a pénzt a hidegaszfalttal történő útjavításra.

Debrecen - Debrecenben nem sajnálják a pénzt a hidegaszfalttal történő útjavításra.

Munkához láttak a polgármesteri hivatal megrendelésére az utak „foltozásával” foglalkozó brigádok a megyeszékhelyen. A hetekig tartó kemény tél, a fagyos, havas, jeges idő után az olvadással együtt ugyanis rengeteg kisebb-nagyobb kátyú, repedés keletkezett Debrecen útjain.

A továbbra is viszonylag hideg idő miatt a gödröket most csak úgynevezett hidegaszfalttal tudják betömni, s a tapasztalatok szerint ez általában néhány hétre oldja meg a problémát. Jelenleg négy útjavító társaság végzi a kátyúk felszámolását ezzel a módszerrel. A felhasználható hidegaszfalt mennyiségét nem korlátozták, annyit tehetnek a gödrökbe a munkások, amennyire szükség van.

A kátyúk tartósabb javítására, igazi aszfalttal történő betömésére vagy egész utcák, útszakaszok újraaszfaltozására a fagyok megszűnte után, tavasszal kerülhet sor.

Információink szerint a debreceni polgármesteri hivatal tavaly 40 millió forintot, ezen a télen eddig 25 millió forintot használt fel a hidegaszfaltos kátyúzási munkák költségeinek fedezésére.

OCs


A hidegaszfaltról

A hidegaszfalt könnyen felhasználható kátyúzókeverék, amely télen is megfelelő fedést biztosít a sérült utakon. Az anyag a kátyúba történő bedolgozása után akár már azonnal, vagy pár órán belül forgalommal terhelhető, rugalmas, utántömörödő felületet biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!