Debrecen hírei

2018.10.20. 15:39

Olvasói levél: MGM jubileumi találkozó

Debrecen - <em>Az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művek (népszerű nevén a Göcs) dolgozói mindig is igen összetartó kollektívában élték mindennapjaikat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a valamikor hatezer főt számláló nagyüzem egykori munkatársai 15 évvel ezelőtt életre hívtak egy rendezvényt, amelyre akkor még csak 66-an kaptak meghívást.

Debrecen - Az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művek (népszerű nevén a Göcs) dolgozói mindig is igen összetartó kollektívában élték mindennapjaikat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a valamikor hatezer főt számláló nagyüzem egykori munkatársai 15 évvel ezelőtt életre hívtak egy rendezvényt, amelyre akkor még csak 66-an kaptak meghívást.

A „próba” rendezvény annyira jól sikerült, hogy a szervezőktől azt kérték a megjelentek, szélesítsék ki a meghívottak körét, így akit csak el tudtak érni, értesítették, s ekkor már több mint háromszázan vettek részt a találkozón. Az évek során egyre többen jelentkeztek a baráti beszélgetéssel tarkított, zenés, táncos vacsora-estre, mely pár év múlva már olyan sok embert mozgósított, hogy azóta minden évben megismétlik. Volt olyan alkalom, amin több mint négyszázan vettek részt.

Az idén tizenötödszörre gyűltek össze az agrártudományi központ ebédlőjében, ahol Kovács Sándorné Marika nagy szeretettel köszöntötte a – sajnos, szomorú okokból eléggé megcsappant, jelenleg 170 fős – vendégsereget, azaz az egykori kollégákat, akik Szilágyi Zoltán jóvoltából a gyár életét, a brigádtagok kirándulásait, a szinte családias összejöveteleit megörökítő fotókiállítást is megcsodálhatták. Mézes József vidám versben köszöntötte az egybegyűlteket, akik ezt követően Nagy Attila vendégművész bendzsójátékában gyönyörködhettek. A vacsorát követő tombolára számos értékes ajándékot ajánlottak fel a szervezőbizottság kitartó és lelkes tagjai és jó néhány kedves barát. Az éjfélig tartó vidám mulatságot a résztvevők egyöntetű kérésére a következő évben is szeretnék megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!