Debrecen hírei

2018.10.26. 15:53

Alföldi Róbert gengszternek áll nemsokára Debrecenben

Debrecen - Két óriásprodukciót is élvezhetünk novemberben: István, a király koncert és Apáca show musical.

Debrecen - Két óriásprodukciót is élvezhetünk novemberben: István, a király koncert és Apáca show musical.

Az István, a király ünnepi koncertváltozatáról és a Broadway-kasszasiker Apáca show musical részleteiről tartott sajtótájékoztatót Rosta Mária producer és a produkciók egyik főszereplője, Feke Pál csütörtökön az egyik belvárosi étteremben. – A 2006 óta világszerte nagy sikerrel futó Apáca show musicalt a 90-es évek ikonikus filmvígjátéka ihlette, zenéjét a nyolc Oscar-díjat magáénak tudó Alan Merken írta, aki a Szépség és a szörnyeteg, az Aladdin, a Kis hableány és a Notre Dame-i toronyőr zenéjét is jegyzi – emelte ki Rosta Mária a beharangozó rendezvényen.

Hozzátette: hazánkban először a Szegedi Szabadtéri Színpad adott otthont az előadásnak, ahol hat hónap alatt csaknem 28 ezer nézőt vonzott be. A diszkó- és souldallamokkal fűszerezett sikerdarab egyik főszerepét a Debrecenből elszármazott Sári Évi játssza, míg Peller Anna, Molnár Piroska és Csonka András mellett Feke Pál nyomozót, Alföldi Róbert pedig gengsztert alakít a Szente Vajk által rendezett produkcióban.

Rockopera szimfonikusokkal

Feke Pál az István, a király ünnepi előadásáról árult el részleteket a sajtótájékoztatón. Elhangzott: Az idén 35 éves rockopera új köntösbe bújik a Főnix Csarnok színpadára érkezvén. A Szörényi–Bródy szerzőpáros rockoperáját eddig sosem látott koncertváltozatban, különleges látványvilággal élvezheti a közönség.

Az előadásban 120 művész áll a színpadon, negyven fős szimfonikus zenekar, rock­együttes és hatvan tagú vegyeskar kíséri majd, melynek szólistái neves rock- és musicalénekesek: Feke Pál, Tóth Gabi, Vadkerti Imre, Szomor György, Szemenyei János, Éder Enikő és Simon Boglárka lesz. A három főurat a Cotton Club Singers énekesei személyesítik meg, Asztrik szerepében pedig az operaénekes Turpinszky Gippert Béla hallható. Az ünnepi előadást különleges múltidézés teszi rendkívül látványossá, amiben az elmúlt 35 év korábbi előadásaiból láthatunk archív képeket és felvételeket.

Az István, a király ünnepi koncertet november 18-án, az Apáca show musicalt pedig december 8-án láthatja Debrecenben a nagyérdemű.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!