Debrecen hírei

2018.09.20. 07:38

Jelzőlámpák a homokkerti csomópontban

Debrecen - Jövőre átépítik a négy utca alkotta közlekedési csomópontot.

Debrecen - Jövőre átépítik a négy utca alkotta közlekedési csomópontot.

  • Több kisebb-nagyobb baleset történt az elmúlt években Debrecenben a Homokkertben, a Szabó Kálmán utca, Galamb utca, Gizella utca, Vécsey utca kereszteződésében.
  • A karambolok jelentős része azért következett be, mert a furcsa ívben találkozó utcák egy része rendesen nem „látható be” a Szabó Kálmán utca felől. A kilátást kerítések, épületek, nyáron a fák lombjai is akadályozzák. Ennek orvosolására a közelmúltban újabb figyelemfelkeltő, sárga burkolati jelek felfestésével próbálkoztak az illetékesek, de a jelek szerint ez sem hozta meg a kívánt eredményt.
  • Mindezek miatt a debreceni polgármesteri hivatalban úgy határoztak, hogy a jövő esztendőben jelzőlámpákat helyeznek ki a szóban forgó, problémás csomóponthoz.
  • A debreceni Homokkertben közlekedő autósok egy része arra panaszkodik, hogy balesetveszélyes a Szabó Kálmán, a Galamb, a Gizella és a Vécsey utca alkotta kereszteződés. A problémát elsősorban az okozza, hogy ott hosszan kanyarodik a Galamb utca és a Vécsey utca. Ezért a Szabó Kálmán utca végén kihelyezett STOP tábla vonalában megálló személyautókból sem balra, a Galamb utca felé, sem jobbra, a Vécsey utca felé nem lehet rendesen kilátni. A keresztező utcákból mindössze nagyjából 100-100 méter tárul az autósok elé.

    Ráadásul nem a főútnak gondolt Szabó Kálmán utcán, hanem a Galamb utcán, illetve a Vécsey utcán érkezőknek van elsőbbségük. A balesetveszély miatt korábban figyelmeztető sárga csíkokat festettek fel a kereszteződés közepére, a Szabó Kálmán utca végére, illetve a Gizella utca elejére.

    Pluszsávok, jelzőlámpák

    A debreceni polgármesteri hivatalban tervbe vették a csomópont átalakítását – válaszolták érdeklődésünkre. A terv szerint a Szabó Kálmán utca irányából egyenes-balra, és egy külön jobbra kanyarodó sáv létesül. A Vécsey, Galamb és Gizella utcák irányából külön egyenes-balra és jobbra sávokat alakítanak ki. A Gizella utca elejébe a szóban forgó kereszteződés közelében csatlakozó Budai Ézsaiás utca északi és déli ágán csak a jobbra be, illetve ki irányok lesznek megengedettek. Emellett a forgalombiztonság növelése érdekében a Szabó Kálmán, Galamb, Gizella és Vécsey utcák csomópontjánál jelzőlámpás forgalomirányítást alakítanak ki.

    A kivitelezésre előreláthatóan 2019-ben kerül sor – ismertette a polgármesteri hivatal.

    OCs


    [related-post post_id="3989911"]

    [related-post post_id="3989127"]

    [related-post post_id="3988060"]

    [related-post post_id="3987902"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!