Debrecen hírei

2018.09.21. 09:05

Több mint egy tucat embert szállítottak kórházba

Hajdú-Bihar - Tizenkilenc ember lett rosszul csütörtökön Berettyóújfaluban. Ügyeleti hírek.

Hajdú-Bihar - Tizenkilenc ember lett rosszul csütörtökön Berettyóújfaluban. Ügyeleti hírek.

A megyei katasztrófavédelem illetékese elmondta, egy fán darázsirtást végeztek csütörtök kora este Berettyóújfaluban, a Dózsa György utcában. A szél feltámadt és az erős szagú szert a közeli lakásotthon irányába fújta. Az épületben többen rosszul érezték magukat, ezért riasztották a mentőket és a tűzoltókat. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a területet biztosították. Az OMSZ illetékese elmondta, a mentőszolgálat munkatársai 19 főt – köztük 11 gyermeket – szállítottak könnyebb mérgezés gyanújával kórházba.

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei méréseket végeztek, eredményeik nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét. A katasztrófavédelem információi szerint a kórházba szállított emberek késő este visszatérhettek otthonaikba.

Szintén Berettyóújfaluban csütörtök délután egy személygépkocsi gyalogost sodort el, aki a balesetben könnyebben sérült. A 13-as kilométerkő közelében egy személygépkocsi árokba borult, egy fő könnyebben sérült. A mentők az elmúlt 24 órában összesen 186 feladatot láttak el.

Megtudtuk, hogy Debrecenben egy másfél hektáros területen az erdő aljnövényzete égett, a 4808-as út mellett. A debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, akik közül egy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök tíz személyt állítottak elő, köztük három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!