Debrecen hírei

2018.05.05. 09:48

Díjazták a hajdúsági humort a fővárosban

Debrecen - Dobogós lett két megyénkbeli férfi egy több hónapon át tartó országos stand up-versenyen.

Debrecen - Dobogós lett két megyénkbeli férfi egy több hónapon át tartó országos stand up-versenyen.

A Komédia Stúdió Humortársulat ötödik alkalommal szervezte meg a Humortechnikum nevű megméretést, a döntőt április 16-án tartották. A tehetségkutató és -gondozó program megálmodója Orosz György debreceni stand up komikus, aki a felkészülés alatt mentorálta az indulókat. Rajta kívül a zsűri két tagja: Madár Veronika színésznő és Lorán Barnabás stand up komikus volt.

Az országos döntőbe heten jutottak be. Az ítészek értékelése és a közönség szavazatai alapján első és második helyen hajdú-bihariak végeztek. A győztes a debreceni Ruha Tamás, a második a balmazújvárosi Szeifert Ferenc, a harmadik pedig egy fejér megyei fiatalember, Balázs Dávid. Az aranyérmes azonnali társulati szerződést kapott a Komédia Stúdióba.

A család a legfontosabb néző

Ruha Tamás jelenleg egy ázsiai étteremben dolgozik a cívisvárosban. Ismeretségi körében mindig is mókamesternek tartották, sokan biztatták, hogy jelentkezzen, mígnem egy házibulin kapott jó visszajelzések megadták a kellő lökést. Úgy nyilatkozott, jól érezte magát a verseny során, igyekezett mindenféle felkészülési technológiát kipróbálni. S ezután is sok energiát fektet majd a produkcióiba, maximalista jelleméből adódóan. A legfontosabb motiváció számára, hogy kislánya és családja büszke lehessen rá.

Szeifert Ferenc 36 éves, nős, két fiú édesapja. Húsz éve a vendéglátásban dolgozik, s itt próbálgatta olykor poénjait. „Mint pincér, nagyon sokszor átsegített a humor nehéz helyzeteken, barátokat is szereztem vele” – mondta. A jövőben még több embert szeretne nevetésre bírni, mert vallja, gyógyír a kacaj.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!