Debrecen hírei

2018.05.22. 11:45

A nyári egyetem munkatársai is beültek az iskolapadba

Debrecen - A tanárok az online eszközök alkalmazási lehetőségeivel ismerkedhetnek.

Debrecen - A tanárok az online eszközök alkalmazási lehetőségeivel ismerkedhetnek.

A Debreceni Nyári Egyetem tanárai és dolgozói nemrégiben külföldön szereztek tapasztalatokat, melyeket később hasznosíthatnak a munkájukban – derült ki az egyetem múlt pénteki híradásából.

Főzni is tanultak

A magyart mint idegen nyelvet tanító intézmény irodájában dolgozók egy pályázatnak köszönhetően beültek az iskolapadba, hogy megtapasztalják, milyen diákként részt venni egy nyelvkurzuson és a hozzárendelt programokon. A nyelvtanulás mellett láthatták, hogy a külföldi fogadó intézményben hogyan zajlik a regisztráció, a kulturális és gasztronómiai programok szervezése. A dolgozók egy része a nyelvi képzés mellett főzőkurzuson is részt vett Franciaországban, volt, aki borászatot tanult Portugáliában, és olyan is, aki üzleti angol nyelvű kommunikációt Cambridge-ben.

Tanulságos volt látni

Szaffkó Péter igazgató az Utrechti Nyári Egyetem működését tanulmányozta, ahol egy nyáron négyezer diák vesz részt a tanfolyamokon.

– Találkoztunk olyan megoldásokkal, amelyeknél megállapítottuk, hogy mi is éppen úgy csináljuk, és volt, ahol a jó gyakorlatból tanulva változtatunk majd a bejáratott módszereinken. Mindenképpen nagyon tanulságos látni a külföldi intézmények munkáját – mondta az ügyvezető.

Az irodai alkalmazottak mellett a tanárok is tanulnak. Szintén egy pályázat révén az intézmény hat oktatója vehet részt külföldi tréningeken. Kolozsváron az online oktatási tananyagok készítésével, Firenzében a közösségi média nyelvoktatásban való használatával, Prágában pedig az okostelefonok nyelvtanításban való alkalmazásával ismerkedhetnek meg.

Kézikönyv készül

A tanárok a tanultak alapján tananyagokat készítenek, amelyekből egy ingyenesen letölthető kézikönyv készül minden intézményben. A programban magyar, lengyel, román, olasz, cseh és lett szakemberek vesznek részt, remek lehetőséget teremtve a kapcsolatépítésre is – olvasható az egyetem honlapján.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!