Debrecen hírei

2018.03.15. 08:01

Pósán László: ma is a függetlenségünk a tét

Debrecen - A fideszes politikus szerint 170 éve a Habsburgok, ma Brüsszel akar elnyomni.

Debrecen - A fideszes politikus szerint 170 éve a Habsburgok, ma Brüsszel akar elnyomni.

Akárcsak 1848-ban és 1849-ben most is ki kell mondani, hogy szabadok és függetlenek akarunk lenni – jelentette ki szerda este a debreceni Déri téren tartott ünnepi beszédében dr. Pósán László országgyűlési képviselő. A fideszes honatya kifejtette: 170 éve a Habsburg Birodalom népei, olaszok, magyarok, németek, lengyelek, csehek, mind nemzeti önállóságot akartak, mert ez a birodalom nem volt tekintettel a népek identitására és szabadságára. A történelem mintha ismételné önmagát – vélte.

Elmondta: a Habsburg Birodalom, a cári Oroszország katonai intervenciójával törte derékba a nemzetállami törekvéseket. – Napjainkban a nemzetek feletti brüsszeli biztosok, bürokraták, multinacionális vállalati érdekeket képviselő „társadalom mérnökök”, szintén a nemzeti érdekek és törekvések visszaszorítását, letörését szorgalmazzák. Meghaladottnak tartják a nemzeteket, a nemzetállamokat és egy Brüsszel-központú, nemzetek feletti birodalmi keretet szeretnének létrehozni. Ennek érdekében nyíltan és gátlástalanul, rendszeresen kettős mércét alkalmaznak. Egyre leplezetlenebbül hágják át az unió jogrendjét, szabályait, sunyi és lopakodó módon igyekeznek mind több hatalmi jogosítványra szert tenni – magyarázta a szónok.

A bevándorlás elutasítása

Dr. Pósán László hangsúlyozta 1848-ban, 1849-ben a nemzeti törekvéseket katonai erővel fojtották el. Napjainkban sokkal ördögibb terv válik láthatóvá. Afrikából és a Közel-Keletről tömegeket akarnak Európába költöztetni, hogy a migránsokkal feltöltött, kevert társadalmak révén bontsák le a nemzeti kereteket, irtsák ki a keresztény kultúrkörben gyökerező identitást. – Ahogy 1848-ban és 1849-ben, ma is meg kell küzdeni Magyarországért, a szabadságért, a függetlenségért, mert az könnyen elveszhet – hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Az eredmények megóvása

Ma az otthonteremtési- és családtámogatási kedvezmények, a rezsicsökkentések, béremelések, munkahelyteremtések, az adócsökkentések, kórházfelújítások, iskolafejlesztések, útépítések megvédése és Magyarország önállóságának megőrzése a szavazóurnáknál történhet meg. Ha rosszul döntünk, mindent elveszítünk. Nekünk Magyarország az első – fogalmazott a kormánypárti politikus.

A képviselő beszédét követően a Déri téren ünneplők a Bürkös Zenekar „Föltámadott a tenger…” című ünnepi zenés folklórműsorát hallhatták.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!