Debrecen hírei

2018.02.13. 12:15

360 fokos videó: zenére sült a gigantikus kürtőskalács Debrecenben

Debrecen - Hét kiló lisztből készült a hatméteres és nyolckilós óriás székely kürtőskalács a Kossuth téren. A sütés pillanatait 360 fokos kamerával is megörökítették.

Debrecen - Hét kiló lisztből készült a hatméteres és nyolckilós óriás székely kürtőskalács a Kossuth téren. A sütés pillanatait 360 fokos kamerával is megörökítették.

A szombati télűző mulatságon a kalács kedvelőinek kedveztek, ugyanis kürtős-, mézes-, foszlós és fonott kalácsot is kaphatott az, aki kilátogatott a 17. Debreceni Maskarádéra. Izzott a parázs, gyúrták a kelttésztákat, az érdeklődők pedig egyre csak gyűltek a különleges szabadtéri faszenes sütés köré.

Az édes, óriási kürtőskalács hét kiló lisztből készült, emellett került bele só, tej, tojás, élesztő és víz is - Kovács István kürtőskalács-mester nem árult el pontosabbat a recept titkosságára hivatkozva.

A hat méter hosszú vasrúdon és faszénen sütött nyolckilós, vaníliacukros kürtöskalács előkészítésében és tekerésében egy hatfős csapat segédkezett, akiket a Bíró zenekar vonósai kísértek. A munka meghozta a gyümölcsét, ugyanis pár perc alatt elkészült a finomság, és a szerencsésebbek meg is kóstolhatták a még forró édességet.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="3765178"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!