Debrecen hírei

2018.01.24. 07:40

Országzászlót kaphat a főtér

Debrecen - A Petőfi tér átépítése és a Bem tér felújítása miatt is kerül ide a lobogó.

Debrecen - A Petőfi tér átépítése és a Bem tér felújítása miatt is kerül ide a lobogó.

2018-ban ünnepeljük az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját, melyben Debrecennek vezető szerepe volt. 1849. április 14-én a Nagytemplomban mondta ki az országgyűlés a Habsburg-ház trónfosztását, és Kossuth Lajost kormányzó elnökké választották – olvasható az előterjesztésben melyről csütörtökön szavaz az önkormányzat közgyűlése.

Már elkezdődtek a munkálatok | Fotó: Molnár Péter

A dokumentum szerint a dinamikus fejlődés miatt indokolt egy új helyszín kijelölése, ahol a polgárok méltón emlékezhetnek. A főpályaudvar építésének idején a Petőfi tér nem lesz alkalmas rendezvények, megemlékezések lebonyolítására, a Bem téri park pedig felújítás, korszerűsítés előtt áll. Emiatt a Kossuth téren, a Nagytemplom mellett, az üvegpiramis előtt állítsanak fel egy országzászlót. A lobogó felvonására szolgáló, beton tömbalapba rögzített acél zászlórúd magassága 21,8 méter lenne. A felvonást beépített elektromos szerkezet tenné lehetővé.

A főtér felőli oldalon a magyar címert is elhelyeznék. Az országzászló felállítása bruttó 9 millió 833 ezer forintba kerülne.

HBN–OCs


[related-post post_id="3744760"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!