Debrecen hírei

2014.01.21. 20:18

Művük a kultúra szolgálatában

Debrecen – Átadta idei elismeréseit, ösztöndíjait a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány.

Debrecen – Átadta idei elismeréseit, ösztöndíjait a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány.

A magyar kultúra napja alkalmából megrendezett díjkiosztót kedden a Déri Múzeumban tartották. Debreceni Kultúrájáért Díjban részesült dr. Nyirkos István nyelvészprofesszor (posztumusz), Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője, Varga Magda operaénekes, illetve a Debrecen Dixieland Jazz Band.

Az alapítvány alkotói ösztöndíjában részesült Balogh László (helytörténet), Balogh Róbert (társadalom- és gazdaságtörténet), Kálmán Péter (népzene), dr. Keczán Mariann (irodalomtörténet), dr. Kelemen Erzsébet (irodalomtörténet), Terdik Angéla (fazekas népi iparművészet) és Tóth Miklós (kerámia, festészet).

A debreceni ünnepség keretében vehette át a Pro Cultura Hungarica-díjat dr. Kurkó Árpád, a csíkszentkirályi székhelyű Hargita Gyöngye Rt. ügyvezető igazgatója. Ebben az állami elismerésben olyan személyek részesülhetnek, akik elévülhetetlen érdemeket szereztek a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében és terjesztésében, valamint a magyar nemzet és más nemzetek művelődési kapcsolatainak gazdagításában.

HBN|Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!