Debrecen hírei

2013.05.20. 10:42

Három éves kislány bolyongott az erdőben - Rendőrségi hírek Hajdúból

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 18 személyt fogtak el és 35 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt körözés alapján, míg 5 személyt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 18 személyt fogtak el és 35 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt körözés alapján, míg 5 személyt az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt fogtak el.

Megyénk közútjain 2 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Az ittasság ellenőrzések során 8 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő.

Körözték őket

Debrecenben a járőrök – 2013. május 19-én az esti órákban – három olyan helyi férfit is igazoltattak, akikről az adataik ellenőrzésénél kiderült, hogy a bíróság körözi őket. Két (26 és 36 éves) férfi ellen a Debreceni Járásbíróság, míg a harmadik (35 éves) ellen a Debreceni Törvényszék adott ki korábban elfogató parancsot. A három körözött személyt a rendőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették őket.

Tiltott kéjelgő

Szexuális szolgáltatásait kínálta illegális módon az a 34 éves nő, akit 2013. május 19-én a délelőtti órákban Debrecen külterületén értek tetten a rendőrök. A nyírmihálydi nőt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően őrizetbe vették.

Ellene tiltott kéjelgés szabálysértés elkövetése miatt folyik az eljárás.

Illegális határátlépők

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai (2013. május 19-én délelőtt) öt olyan külföldi férfit igazoltattak Biharkeresztes területén, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni azt, hogy jogszerűen tartózkodnak az országban.

Az intézkedés alatt a határrendészek kérdéseire elmondták, hogy a hajnali órákban Ártánd térségében lépték át illegálisan az államhatárt.

A rendőrök a három afgán és két pakisztáni férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre, majd meghallgatásukat követően a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára szállították őket további intézkedések céljából.

Eltévedtek

Bagamér külterületén (2013. május 19-én délelőtt) a gombát szedő helyiek egy egyedül sétáló – három év körüli – kislányt találtak, ezért értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező határrendészek rövid időn belül megtalálták az eltévedt kislány édesanyját, aki a közelben bodzát szedett. Kiderült, hogy a növény szedése közben véletlenül kerültek át a határ román oldaláról Magyarországra. A Nyírábrányi Határrendészeti kirendeltség munkatársai a román társzervek segítségével juttatták haza az anyát és leányát.

Szabálysértési őrizetben

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabályértés – sikkasztás – elkövetése miatt 2013. május 19-én két (23 és 34 éves) nádudvari férfit, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság pedig lopás elkövetése miatt egy 34 éves helyi, valamint egy 52 éves hajdúsámsoni férfit vett szabálysértési őrizetbe.

A rendőrség az őrizetbe vett személyeket gyorsított szabálysértési eljárás keretén belül állítja bíróság elé.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!