Debrecen hírei

2013.05.31. 16:31

A KBSC ellen búcsúzik a kis Loki

Utolsó NB II-es meccsére készül a kis Loki, a Balmazújváros megőrizné negyedik helyét.

Utolsó NB II-es meccsére készül a kis Loki, a Balmazújváros megőrizné negyedik helyét.

Labdarúgás. Elérkeztünk az NB II. Keleti csoportjának 29. fordulójához, mely most a szezon lezárását jelenti, hiszen a csapatok a 30. körben esedékes mérkőzéseiket előrehozva, május 1-jén játszották le. A sorozatban érdekelt két hajdú-bihari együttes, a kis Loki és a Balmazújváros is szombaton lép pályára a 2012/13-as idényben utoljára: előbbi 13.30-tól a Kazincbarcikát fogadja az Egyetemi Sporttelepen, utóbbi pedig 18 órától az Újpest II. ellen meccsel a Szusza Ferenc Stadionban.

Alsóházi rangadó

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt a Dunakanyar-Vác gárdája áll a tabella utolsó, 16. helyén, de mivel a váciakat törölték a pontvadászatból, így gyakorlatilag a 27 egységgel a 15. pozícióban lévő DVSC-DEAC tekinthető a sereghajtónak. Szalánczi Tamás alakulata a 14. Kazincbarcika ellen búcsúzik a másodosztálytól, hiszen az MLSZ döntése alapján elvileg az átalakítások miatt jövőre az NB III-ban küzd minden élvonalbeli klub második csapata.

Amennyiben a kis piros-fehérek megnyerik végső összecsapásukat, egy hellyel feljebb léphetnek, és megelőzve a 30 pontos KBSC a 14. pozícióban zárhatnak. A két egylet őszi találkozójakor 1–0-ra győztek a borsodiak.

Győzni kell

Az újvárosiak eddig 47 pontot gyűjtöttek, így a negyedik helyről várják az idei záróütközetüket, melyet a tizedik Újpest II-vel szemben vívnak meg. Híres Gábor tanítványai remek tavaszt produkáltak, tizennégy találkozó során mindössze kétszer szenvedtek vereséget. A lilák és a hajdúságiak őszi meccse 2–2-es döntetlennel zárult.

Az Újváros ugyan már nem érhet oda a dobogóra, azonban negyedik pozíciója még veszélyben foroghat, a 46 pontos Nyíregyháza és a mögötte egy egységgel lemaradó Szolnok is megelőzheti – így a Híres-legénységnek mindenképp győznie kell.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!