Debrecen hírei

2012.06.28. 16:31

Krasznai Róbert világbajnoki bronzérmes!

Úszás - Nem talált európai legyőzőre a a Debreceni Szenior Úszó Klub versenyzője.

Úszás - Nem talált európai legyőzőre a a Debreceni Szenior Úszó Klub versenyzője.Az olaszországi Riccione-ben rendezték meg a a Szenior Úszók 14. Világbajnokságát. A viadalon összesen 9700 résztvevő állt rajthoz, köztük Krasznai Róbert, a Debreceni Szenior Úszó Klub és a DSC-SI úszószakosztályának 72 éves versenyzője, aki a 400 méteres vegyes úszásban nagy küzdelemben két amerikai ellenfele mögött a harmadik helyen csapott célba, idei legjobb időeredményét úszva (7:04,28 mp). Ebben a nehéz versenyszámban Krasznai korábban úszott már a fennálló Európa-csúcson belül egy hazai versenyen, de ezt végül nem hitelesítették. Idén az európai korosztályos rangsorban a második helyet foglalta el a világbajnokság előtt, Riccione-ben pedig nem talált európai legyőzőre! Krasznai Róbert másik választása a 200 méteres pillangóúszás volt a vb-n, ahol tisztes helytállással, idei legjobbjával a 8. helyen végzett.

A Debreceni Szenior Úszó Klub négy fiatalabb versenyzője is indult a világbajnokságon. Bitskey István (38 éves) 50 méteres hátúszásban a 14., míg Nagy Erzsébet Éva (26 éves) 100 mellen a 15. helyen végzett. Bitskey Péter (37 éves) 200 pillangón és Szabó Attila (34 éves) 100 gyorson a középmezőnyben ért célba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!